Επιχειρήσεις

Με μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων»

Με συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, εάν μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση τους οι «Συντεχνίες Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν.-ΠΕΟ, Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ.-ΣΕΚ , ΔΕΟΚ ενημερώνουν ότι για τρίτο συνεχόμενο μήνα η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «Ζήνων» δεν καταβάλλει έγκαιρα το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων».

Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία επιδεικνύουν τεράστια υπομονή και κατανόηση για τα προβλήματα με τον στόλο, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα, την απουσία κλιματιστικών και την εργασία σε συνθήκες καύσωνα, τουλάχιστο αυτό που αναμένουν είναι να πληρώνονται έγκαιρα το μισθό τους και να τους συμπεριφέρονται με σεβασμό».

Οι Συντεχνίες επαναλαμβάνουν τη διαχρονική τους θέση ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο για να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ της εταιρείας και της Αναθέτουσα Αρχής του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Δυστυχώς αν δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 επιφυλασσόμαστε να λάβουμε όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα».

Ταυτόχρονα καλούν «έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «Ζήνων» να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν και τα αρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας όπως προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »