Οικονομία

Με εντατικούς ρυθµούς συνεχίζεται η προώθηση της Περιφέρειας Λάρνακας

Με σειρά στοχευµένων ενεργειών που προγραµµατίζονται για το 2017, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η οποία είχε λανσάρει κατά τους προηγούµενους µήνες µια πολύ επιτυχηµένη επικοινωνιακή στρατηγική, ενισχύει τις προσπάθειές της βάσει της συγκεκριµένης προσέγγισης ώστε να εµπεδωθούν στο κοινό οι λόγοι για τους οποίους η Λάρνακα αποτελεί ένα αξιόλογο τουριστικό προορισµό.

 

Λαµβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις της αγοράς, η προβολή εστιάζεται κυρίως σε ενέργειες διαδικτυακού µάρκετινγκ καθώς και σε προγράµµατα φιλοξενίας ξένων δηµοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων του εξωτερικού. Παράλληλα, η Λάρνακα θα εκπροσωπηθεί στις τρεις µεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και σε συγκεκριµένα workshops. Όλες οι δράσεις αφοµοιώνουν συγκροτηµένα και µε οµοιόµορφο τρόπο τη φιλοσοφία της καµπάνιας όπου µε κύριο σύµβολο τα φλαµίνγκο, τα οποία πάντα επιστρέφουν στη Λάρνακα, το ίδιο και οι ταξιδιώτες, “They Always Come Back”. Προβάλλεται δηλαδή µέσα από µια ευφάνταστη µέθοδο, το γεγονός ότι η Λάρνακα κατέχει το µεγαλύτερο µερίδιο επαναλαµβανόµενων τουριστών από όλες τις παραλιακές πόλεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η ΕΤΑΠ Λάρνακας φιλοδοξεί να εµπνεύσει το δυνητικό τουρίστα και να του κινήσει το ενδιαφέρον να ζήσει τις εµπειρίες που προσφέρει ο προορισµός.

 

∆ίδοντας έµφαση την ανάπτυξη του χειµερινού τουρισµού, η ΕΤΑΠ Λάρνακας θα συνεχίσει και κατά την επόµενη περίοδο το πρωτοποριακό πρόγραµµα δωρεάν δραστηριοτήτων για τους τουρίστες που διαµένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας από τον Νοέµβριο µέχρι τον Απρίλιο. Η δράση αυτή, που θα πραγµατοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά, αποσκοπεί στον εµπλουτισµό των δραστηριοτήτων του χειµερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και τη γνωριµία του τουρίστα µε τα σηµεία ενδιαφέροντος και την τοπική παράδοση. Παράλληλα, ως µέτρο ενίσχυσης του αθλητικού τουρισµού, κυρίως κατά τους µήνες χαµηλής αιχµής, θα στηριχθούν διάφορες θεσµοθετηµένες διεθνείς ή ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις που λαµβάνουν χώρα στην Περιφέρεια.

 

∆ιαχρονική επιδίωξη της Εταιρείας είναι η βελτίωση της εικόνας της Λάρνακας και προς τούτο έχει ετοιµαστεί σχετικό πλάνο για επίλυση των διαφόρων προβληµάτων που αµαυρώνουν την αισθητική του δοµηµένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές. Πέραν των συγκεκριµένων άµεσων ενεργειών στις οποίες θα προβεί η Εταιρεία, τονίζεται ότι ο ευπρεπισµός της Περιφέρειας θα προέλθει µόνο µε τη σοβαρή παρέµβαση των Τοπικών Αρχών. Προς τούτο, καλούνται οι νεοεκλεγέντες ∆ηµάρχοι και Προέδροι Κοινοτικών Συµβουλίων να δώσουν ιδιαίτερη σηµασία σε θέµατα εµφάνισης των περιοχών τους.

Τουριστικές Αφίξεις

Το 2016 ήταν και για τη Λάρνακα µια εξαιρετική χρονιά από πλευράς τουριστικών αφίξεων µε σηµαντικές αυξήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βάσει στατιστικών στοιχείων, οι τρεις µεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τη Λάρνακα είναι η Αγγλική, η Ρωσική και η Ισραηλινή. Ακολουθούν οι αγορές της Γερµανίας, του Λιβάνου, της Σουηδίας και της Ρουµανίας. Σηµαντικό επίσης ν’ αναφερθεί είναι το ποσοστό των µεµονωµένων τουριστών (έναντι πακέτου), το οποίο στη Λάρνακα ανέρχεται στο 75% σε σχέση µε το αντίστοιχο παγκύπριο ποσοστό που φτάνει στο 37%.

 

Όσον αφορά το νέο έτος, σύµφωνα µε εκτιµήσεις των ξενοδόχων της Λάρνακας, η τρέχουσα χειµερινή περίοδος παρουσιάζεται σχετικά δύσκολη, µε τις πληρότητες να κυµαίνονται στα ίδια µε τα περσινά επίπεδα και σε ορισµένες περιπτώσεις µειωµένες. Όµως, από τον Απρίλιο και έπειτα, οι ενδείξεις για την τουριστική σεζόν προδιαγράφονται αισιόδοξες.

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε στο Free Press περιοδικό της πόλης μας LA.Voice, τεύχος 56.

Διαβάστε όλο το τεύχος εδώ 

Σχετικά νέα

X
Translate »