Γενικά

Με βαριά πρόστιμα άρχισε η πρεμιέρα του κυνηγιού στην Κύπρο

Με βαριά πρόστιμα άρχισε η καλοκαιρινή περίοδος κυνηγίου την Κυριακή (19/8).

Τουλάχιστον 18 χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν από νωρίς το πρωί στην ύπαιθρο για το κυνήγι της φάσσας και τρυγονιού, χωρίς ΚΟΤΑ.

Μιλώντας στο Sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Πέτρος Αναγιωτός, ανέφερε ότι χθες έγιναν συνολικά εννέα καταγγελίες σε κυνηγούς.

Συγκεκριμένα, πέντε καταγγελίες αφορούσαν κυνήγι χωρίς άδεια, τρεις καταγγελίες κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή και μία καταγγελία για εκπαίδευση σκύλου σε μη επιτρεπόμενη περιοχή.

Το πιο υψηλό πρόστιμο έφτασε τα 4000 ευρώ ενώ για την καταγγελία με την εκπαίδευση του σκύλου το πρόστιμο έφτασε στα 550 ευρώ.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα πρόσωπο συνελήφθη να κυνηγά σε απαγορευμένη περιοχή χωρίς άδεια κατοχής και  χωρίς άδεια κυνηγίου, από το 2013. Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε πως πρόκειται για 44χρονο από την Πέγεια που κυνηγούσε στην  περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς

Εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Στην συνέχεια εκδόθηκε πρόστιμο 2.300 ευρώ  για το αδίκημα για κυνήγι χωρίς άδεια κυνηγίου και αφού κατηγορήθηκε για το άλλο αδίκημα, της  παράνομης κατοχής, αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, στην σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία για υπόθεση λαθροθηρίας στην περιοχή Κουκλιών στους οποίους τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.997 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα 19.8.18 μέλη του Ταμείου Θήρας εντόπισαν στο έδαφος Κουκλιών 38χρονο από την Λεμεσό να κυνηγά σε μη επιτρεπόμενη περιοχή για το κυνήγι και να έχει στην κατοχή του δόκο ιδιοκτησίας 80χρονου ο οποίος τον συνόδευε .

Η περιοχή ήταν απαγορευμένη με αποτέλεσμα αυτοί να συλληφθούν και να μεταφερθούν στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών όπου στον 38χρονο επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο 3.997 ευρώ και στον 80χρονο  πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ .

Ακολούθως αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπόλοιπα αδικήματα αφέθησαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Πέτρο Αναγιωτό γενικά δεν παρουσιάστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα κατά την πρεμιέρα του κυνηγιού, ενώ δεν υπήρξε επίσης κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η καλοκαιρινή περίοδος  κυνηγίου θα διαρκέσει συνολικά πέντε Κυριακές, στις 26 Αυγούστου και στις 2, 9 και 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »