Εκπαίδευση

Μετά το «ναι» στις απεργίες, αποφασίζουν τα επόμενα τους βήματα οι εκπαιδευτικοί

Με την εξουσιοδότηση που έλαβαν από τις βάσεις τους, και που αποτελεί πλέον ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα τους, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις καθορίζουν σήμερα τα επόμενα τους βήματα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση στις 12, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθούν οι προχθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες λήφθηκαν από την Κυβέρνηση με στόχο την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου και τον τερματισμό της κρίσης στην παιδεία.
Πάντως, μέσα από τις μέχρι στιγμής δημόσιες τοποθετήσεις των αξιωματούχων των τριών συντεχνιών, οι προχθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν φαίνεται να αντικρίζονται και ιδιαιτέρως ζεστά.
Έχοντας πλέον τη σαφή εξουσιοδότηση με τα συντριπτικά ποσοστά που έλαβε το «ναι» στα τρία δημοψηφίσματα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα μελετήσουν και το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων.
Νωρίτερα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα παρακαθίσει σε συνεδρία για να μελετήσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά και το χθεσινό δημοψήφισμα.
Υπενθυμίζεται ότι στα χθεσινά δημοψηφίσματα η το «ναι» των καθηγητών της ΟΕΛΜΕΚ άγγιξε το 94,93%, των δασκάλων της ΠΟΕΔ το 94,5% και της ΟΛΤΕΚ το 96,65%.
Στελέχη των εκπαιδευτικών οργανώσεων εξέφρασαν από χθες την ικανοποίηση τους για την έκβαση των δημοψηφισμάτων, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν αποτελεί νίκη, αλλά δείχνει την εμπιστοσύνη της βάσης προς τις ηγεσίες.
Όσο αφορά τα απεργιακά μέτρα, οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.
Πηγή: reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »