Περιβάλλον

Μειωμένα φέτος τα φλαμίγκο στην Αλυκή Λάρνακας

Μειωμένη φέτος η προσέλευση τον αποδημητικών φλαμίνγκο που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Αλυκή της Λάρνακας. Αντικαταστάθηκαν ωστόσο από σπάνιες υδρόβιες πάπιες.

Tην είδηση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Μικρότεροι είναι φέτος οι αριθμοί των Φλαμίγκο στην αλυκή Λάρνακας. Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο προϊστάμενος του τμήματος ερευνών της υπηρεσίας θήρας, Νίκος Κασίνης, αποδίδει το φαινόμενο στον φετινό χειμώνα. 

«Παρόλο που είχαμε ικανοποιητικές βροχοπτώσεις τον Δεκέμβριο, άργησε να βρέξει κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, δηλαδή τον Νοέμβριο που έχουμε συνήθως που έχουμε τους μεγάλους αριθμούς φλαμίνγκος που αρχίζουν να έρχονται, με αποτέλεσμα οι αριθμοί μας φέτος να είναι πολύ λιγότεροι από τους περσινούς όσο αφορά τουλάχιστον πληθυσμιακά», εξήγησε.

Παρόλα αυτά, ο κύριος κασίνης επισημαίνει ότι φέτος η Κύπρος φιλοξενεί υδρόβια πτηνά που σπανίως εμφανίζονται στο νησί μας.


«Εκείνο που συνέβηκε φέτος είναι ότι είχαμε αρκετά σπανιότερα, όπως κάποια σμήνη χήνων που είναι πολύ σπάνια στην Κύπρο και συνήθως μένουν πιο βόρεια από την Κύπρο αλλά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εμφανίστηκαν στη Λεμεσό και στη Λάρνακα», είπε.

Η Υπηρεσία Θήρας παρακολουθεί τη μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών από και προς την Κύπρο με μεθόδους όπως την τοποθέτηση πομπών GPS.

Πηγή: Ant1wo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »