Γενικά

Ματσάκης για 10χρονο: Το κύριο και μοιραίο σημείο υπόθεσης (βίντεο)

Για τα ζητήματα που εγείρονται μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Σταύρου μίλησε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο κ.Ματσάκης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες επί της υπόθεσης, ανέφερε μόνο ένα σημείο το οποίο ακούστηκε και κατά την προσαγωγή των δυο γιατρών στο Δικαστήριο το περασμένο Σάββατο. «Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση δεν στηρίζεται σε πρώτιστο βαθμό στα ευρήματα νεκροψίας. Η ιατροδικαστική εξέταση απλά επιβεβαίωσε κλινικό ιστορικό.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι το κάταγμα στο κρανίο ήταν εμφανές. Αυτό είναι το κύριο σημείο όλης της υπόθεσης. Δεν έγινε αντιληπτό φαίνεται από τους δυο γιατρούς».

Λειτουργία των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών

Όλοι το ξέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα στις Πρώτες Βοήθειες, τόνισε ο κ.Ματσάκης. «Αυτοί που έχουν εξουσία, πρέπει να αποφασίσουν. Λειτουργούν απολύτως σωστά τα ΤΑΕΠ; Θεωρώ ότι υπάρχουν κενά. Αν κάποιοι θεωρούν το αντίθετο, να μας το πουν».

Αναφορικά με το τι θα πρέπει να προσέξει ένας γονιός αν το παιδί του κτυπήσει στο κεφάλι, ο κ.Ματσάκης σημείωσε:

«Ένας γονιός θα πρέπει να επιμένει να δει την ακτινογραφία ένας ειδικός. Το δεύτερο είναι ότι ένα κτύπημα στο κεφάλι μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση απ’ όλους. Ο γονιός πρέπει να σιγουρευτεί ότι έχει αυτή τη σοβαρή αντιμετώπιση. Ακόμη και ένα αθώο κτύπημα μπορεί να είναι πολύ σοβαρό.

Μετά από το τραγικό αυτό γεγονός, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου. Πρέπει να επιμένουν οι ασθενείς», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει ξεσπάσει από τον χαμό του Σταύρου, μεταξύ γιατρών και Υπουργείου. Να σημειωθεί ότι χθες δεν διενεργήθηκε δεύτερη νεκροτομή στο παιδί, αίτημα το οποίο είχαν οι δυο συλληφθέντες γιατροί.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »