Breaking News

Going out

Μία ανοιξιάτικη εξόρμηση στα χωριά της Λάρνακας για φαγητό και χαλάρωση

Στην επαρχία της Λάρνακας, το πράσινο των απέραντων πεδιάδων πρωταγωνιστεί και η κυπριακή ύπαιθρος απλώνεται μπροστά μας.

Πριν τον πρώτο μας σταθμό, σταματήσαμε στα αναπαυτικά παγκάκια του Αιολικού Πάρκου ‘Αλεξίγρος’ πριν συνεχίσουμε στις κοινότητες Τερσεφάνου, Αλεθρικού και Μαζωτού.

Η διαδρομή
Η πρώτη εικόνα προσεγγίζοντας την Τερσεφάνου είναι οι πανομοιότυπες βρετανικές κατοικίες, οι οποίες είχαν αγοραστεί με την προοπτική ανάπτυξης τουρισμού golf. Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος τουρισμού δεν αναπτύχθηκε, η περιοχή έχει διατηρήσει τον αυθεντικό χαρακτήρα της και προσελκύει αρκετούς επισκέπτες λόγω και της κοντινής απόστασης από τη Λάρνακα. Το χωριό, με παράδοση στην αγιογραφία, διαθέτει όμορφες εκκλησίες, όπως τον ναό της Αγίας Μαρίνας, τον Άγιο Γεώργιο Άρπερας και τον ναό του Αγίου Ανδρονίκου.

Αν πάλι είσαι λάτρης του κυνηγιού στο Αλεθρικό ευνοούνται οι κυνηγετικές εξορμήσεις στο καταπράσινο τοπίο. Τα ενετικά κατάλοιπα, όπως η Βρύση των Ενετών, το πέτρινο γεφύρι και το λαούμι, προδίδουν το πέρασμα τους. Στην περιοχή διατηρείται, επίσης, συλλογή με περισσότερα από 600 ταριχευμένα ζώα από τον Αρίστο Αριστοφάνους, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται κύκνοι και φλαμίνγκο, τα οποία μπορεί κανείς να δει στο περιβαλλοντικό κέντρο Αθαλάσσας, στη Σκαρίνου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο Κάβο Γκρέκο και στην Επισκοπή της Πάφου.


Στη Σκαρίνου θα βρεις και το υπέροχο πάρκο γαϊδουριών Golden Donkey Farm 

Στον γειτονικό Μαζωτό, λειτουργεί το δημοφιλές Πάρκο Καμηλών (24991243, www. camel-park.com). Αποτελεί τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους με γενική είσοδο €10 για ενήλικες και €7 για παιδιά, που περιλαμβάνει και την παραχώρηση καμήλας για ιππασία. Ξεχωριστό και το Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον (99648116) που φιλοξενεί γλυπτά έως 8.5 μέτρα, ενώ στους κήπους του υπάρχουν διάφορα είδη κάκτων και φυτών. Ακόμη αξίζει να επισκεφτείς και το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο Γλυπτικής Κώστα Αργυρού (24433335).


Το Πατρικόν 

Πού να φας
Στη βραβευμένη στα Time Out Eating Awards 2017, Δημιουργική Ταβέρνα Το Πατρικόν, (24424831) για κυπριακούς μεζέδες (€19/άτομο) σε μια εναλλακτική και δημιουργική εκδοχή τους. Ο Κυριάκος Φώκου με βάση αυθεντικά κυπριακά υλικά, που μαζεύει από τα χωράφια η ομάδα του ή τα φτιάχνει ο ίδιος, παρουσιάζει ένα ευφάνταστο μενού, από το οποίο ξεχωρίζει το ρύζι με αγριόχορτα και σούβλα κοτόπουλου αρωματισμένη με αγριοθύμαρο και την αρνίσια σεφταλιά με σως γιαουρτιού και αβγά ξιδάτα.


Τα Μεζεδοκαμώματα 

Στο αναπαλαιωμένο κτίριο στο κέντρο της Τερσεφάνου, στεγάζεται η παραδοσιακή ταβέρνα, Μεζεδοκαμώματα (95750000), που λειτουργεί τον τελευταίο 1.5 χρόνο υπό τη νέα διεύθυνση του Νικόλα και της Ελένης Νικολάου. Εδώ, θα απολαύσεις κυπριακό μεζέ στα €16 το άτομο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει live ελληνική μουσική. Αξίζει να δοκιμάσεις τον Μεζέ του Μερακλή.

Σαν στο σπίτι σου θα νιώσεις στην οικογενειακή ταβέρνα Το Φιλότιμο (99993332, Ειρήνης 4), όπου θα δοκιμάσεις κουνέλι, παϊδάκια και λευκαρίτικο τταβά από oe15 έως oe28 το άτομο, ανάλογα με το είδος του μεζέ που θα επιλέξεις.


Camel Park Μαζωτός 

Μετά την περιήγηση στο πάρκο καμηλών, μπορείς να τσιμπήσεις στο εστιατόριο του πάρκου, το οποίο σερβίρει νόστιμα σνακ, όπως πέρκα, κοτολέτες και παϊδάκια, από €7 έως €13, ενώ την Κυριακή υπάρχει μπουφέ.

Για μαγειρευτό φαγητό, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τον σπιτικό μουσακά (€10) της ταβέρνας Μαζωτός (24432900) ή τον μεζέ κρεατικών στα €13 το άτομο.

Για special ψαρομεζέδες επίλεξε το Ακρογιάλι (€19/άτομο), και παράγγειλε το best seller χταπόδι στη σχάρα, για το οποίο συρρέουν από τις γύρω περιοχές.

 

Πηγή: timeoutcyprus.com

Σχετικά νέα

X
Translate »