Breaking News

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι παράγκες στην Γρηγόρη Αυξεντίου

Προθεσμία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου έδωσε στους κατόχους των παλαιών υποστατικών στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο, ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να τελειώνει η απαράδεκτη εικόνα με την επονομαζόμενη παραγκούπολη της Λάρνακας.

Οι κάτοχοι των υποστατικών κλήθηκαν σε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα την περασμένη Δευτέρα και η συζήτηση ανέβηκε σε υψηλούς τόνους, καθώς ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι ούτως ή άλλως η απαράδεκτη κατάσταση με τις τσίγκινες παράγκες θα αποτελέσει παρελθόν.

Τα υποστατικά είναι κτισμένα σε τουρκοκυπριακή γη, η οποία ανήκει στο ΕΒΚΑΦ μετά την τουρκική εισβολή και παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες για σκοπούς στέγασης μικρών βιοτεχνιών και καταστημάτων, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, κάποια έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ όλα έχουν αφεθεί στο έλεος της φθοράς, με φθαρμένους και οξειδωμένους τσίγκους και ευτελή υλικά, τα οποία δημιουργούν μια εξαιρετικά άσχημη εικόνα στο κέντρο της Λάρνακας, μερικά μέτρα από την πλατεία Ακρόπολης.

Πέραν τούτου όμως, η κατοχή τους είναι παράνομη, καθώς δεν διέπεται από οποιαδήποτε συμφωνία, γεγονός που εμφανίζεται αποφασισμένος να διορθώσει ο Δήμος Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Δημοτική Αρχή πρότεινε στους κατόχους των υποστατικών να συμφωνήσουν απευθείας με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών σε συμβόλαια ενοικίασης των παραπηγμάτων.

Κατέστησε σαφές επίσης ότι αφού γίνει αυτό, οι παράγκες δίπλα στην πολυκατοικία ΔΗΠΑ πρέπει να κατεδαφιστούν και στη θέση τους να κτιστούν καινούργια και σύγχρονα καταστήματα, τα οποία να συνάδουν με την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης.

Οι κάτοχοι αντέδρασαν έντονα επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες, απορρίπτοντας εκ πρώτης όψεως την εισήγηση του Δήμου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να ανέβουν
οι τόνοι, με τον δήμαρχο να προειδοποιεί ότι η παρανομία και η τριτοκοσμική εικόνα που υπάρχει σήμερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο Δήμος Λάρνακας έδωσε προθεσμία στους διαχειριστές των υποστατικών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να καταλήξουν σε συμφωνία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες άρσης της παρανομίας και εξωραϊσμού της περιοχής.

Ο ίδιος ο Δήμος Λάρνακας σκοπεύει να παρέμβει άμεσα στον ανοικτό χώρο που υπάρχει πίσω από τα υποστατικά αυτά και χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα και χωρίς υποδομή ως χώρος στάθμευσης. Σκοπός του Δήμου είναι να μετατρέψει το τεμάχιο σε σύγχρονο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην προσπάθεια να αναπληρωθούν οι χώροι που απωλέσθηκαν με την έναρξη της λειτουργίας του εργοταξίου στη νέα Δημοτική Αγορά.

Σχετικά νέα

X
Translate »