Εκπαίδευση

Μέτωπο εκπαιδευτικών οργανώσεων κατά Χαμπιαούρη (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον τομέα της παιδείας παρά την έκκληση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη για να “πέσουν οι τόνοι” Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, θα ενημερώσει σήμερα και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις των δασκάλων στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα ενημερώσει και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ε.Ε.

Η ΟΕΛΜΕΚ θα συγκαλέσει την Πέμπτη Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων και το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ συντονίζονται κατά Χαμπιαούρη

PreviousNext
Εν τω μεταξύ ο Προέδος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, τοποθετήθηκε από το στούντιο του Alpha για τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες.

Σε ερώτηση για τα περί ανεπαρκών εκπαιδευτικών, ο κ. Φυλακτού τόνισε πως δεν είναι η ΠΟΕΔ που έκανε αυτές τις καταγγελίες αλλά ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και διερωτήθηκε:

“Δεν ήξερε για αυτές τις περιπτώσεις: Έχουμε τις δηλώσεις γιατί θα πάρουν τα πράγματα το δρόμο της δικαιοσύνης. Όταν ήταν επιθεωρητής στη Πάφο και Λεμεσό, τι έκανε για αυτόν τον εκπαιδευτικό; Γιατί βάζουμε τις οργανώσεις μπροστά; Να τα απευθύνεται αυτά τα ερωτήματα στον κ. Χαμπιαούρη”

Ο κ. Φυλακτού τόνισε επίσης πως δεν είναι αρμοδιότητα της ΠΟΕΔ να εξετάσει τέτοια περιστατικά αλλά το Υπουργείο και πρόσθεσε πως “Εμείς το σύστημα αξιολόγησης θέλουμε να εξιχρονιστεί”.

Και επανήλθε στο θέμα της ασφάλειας στα σχολεία ζητώντας πιστοποιητικά καταλληλότητας από όλους τους σχολικούς χώρους.

“Εμείς είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το πρώτιστο και κυρίαρχο θέμα της Ασφάλειας. Άνοιξαν πολλά κεφάλαια. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν είναι κατάλληλα τα σχολεία. Ο Υπουργός το είπε. Θέλουμε πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία”

Όσον αφορά την πρόσκληση του Υπουργείο Παιδείας για διάλογο στο θέμα της ασφάλειας, ο κ. Φυλακτού παρουσιάστηκε αρκετά ικανοποιημένος

“Είναι με ικανοποίηση που δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα. Θα είναι μου είπαν η Ασφάλεια. Ένα προσωρινό μαξιλάρι ασφάλειας για αυτό το μήνα”

Μιλώντας σε τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά ο Πρόεδρος Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκης Σολομωνίδης, σημείωσε ότι “το Υπουργείο να αποφασίζει για τις δράσεις και τα μέτρα που θα λάβει, και από την άλλη να είναι υπόλογο στην κριτική”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργανωμένοι Γονείς: Δεν μπορούν οι οργανώσεις να αναλαμβάνουν ρόλο Υπ. Παιδείας

Σχετικά την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει νωρίτερα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης

για την εμπλοκή οργανώσεων στις έρευνες σημείωσε ότι:

“Το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το πως θα γίνει η έρευνα. Έπρεπε να αφεθεί να διαδραματίσει το ρόλο που του ανήκει θεσμικά.Δεν λέμε ότι η ΠΟΕΔ δεν έχει ρόλο, αλλά σε σοβαρά περιστατικά έπρεπε να αφεθούν οι διαδικασίες που είχαν διαταχθεί να προχωρήσουν. Ζητήσαμε να πέσουν οι τόνοι. Χαιρετίζω το φίλο Φίλιο.”

Σε διάλογο που είχαν, ο κ. Φυλακτού ρώτησε τον κ. Σολωμονίδη  γιατί στο χώρο του σχολείου βρίσκονται οι γονείς ενώ γινόταν η έρευνα.

Φ: Γιατί μπήκαν οι γονείς μέσα και δεν είπε το Υπουργείο να μην μπει κανένας μέσα;
Σ: Όλοι θα κριθούμε.
Φ: Θα το πω δημόσια, όντως το Υπουργείο Παιδείας δεν έκαναν τίποτα για το σχολείο. Μόνο λόγια. Εμείς τυχαία πήγαμε. Εγώ την Δευτέρα ούτε η κ. Κουρσουμπά ήρθε. Οι ψυχολόγοι ήρθαν το πρωί, δεν είδα κανέναν αλλο και να ήθελαν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς η ημέρα ήταν της έντασης και δεν ενημέρωναν κανέναν. Περιμένω τον κ. Υπουργό ενυπογράφως αν θέλει να δώσει το δικό του ιστορικό.
Σ: Από τη στιγμή που ο ίδιος έβγαλε κάποια συμπεράσματα και επιρρίπτει ευθύνες, γιατί διαμαρτύρεστε;
Φ: Σε εμάς επιρρίπτει ευθύνες; Γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα;
Σ: Απο τη στιγμή που ο υπουργός έχει ανακοινώσει το αποτέλεσμα και είναι κάτι διαφορετικό θα είναι εκτεθειμένος.
Φ: Διαφωνείτε με τα ερωτήματα που θέσαμε σήμερα και να δοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία;
Σ: Από τη στιγμή που ένα σχολείο είναι ανοικτό, αυτόματα το κράτος αναλαμβάνει την ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Σολωμονίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και για την ασφάλεια των παιδιών.

“Σε 330 σχολεία τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα. Αλλά να μην φτάσουμε στο σημείο να σπείρουμε το φόβο”

Σχετικά νέα

X
Translate »