Όμορφα της Πόλης

Μάριος Πρατζιώτης: Διέσωσε ηλικιωμένους από το φλεγόμενο σπίτι τους, τον τίμησε η Αστυνομία

Συνολικά 42 πολίτες βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας την Τρίτη (06/03) για την προσφορά τους στην κοινωνία και στην διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Ανάμεσα στους πολίτες που βραβεύτηκαν για την πολύτιμη βοήθεια τους ήταν και ο κ. Μάριος Πρατζιώτης ο οποίος τιμήθηκε με το μετάλλειο Ανδραγαθίας.

Ο κ.Πρατζιώτης εισήλθε σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου και διέσωσε ζεύγος ηλικιωμένων. Το περιστατικό σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην Λάρνακα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως νιώθει ηθική ικανοποίηση. Ευχαρίστησε την πολιτεία για το μετάλλειο ανδραγαθίας τονίζοντας πως η ηλικιωμένη γυναίκα του είχε πει πως ζει χάρη σ’ αυτον.

Δείτε όσα δήλωσε

Άξιο αναφοράς είναι πως ανάνμεσα στους πολίτες που βραβεύτηκαν ήταν ο κ.Τζίμης Αγγελίδης. Τιμήθηκε για τη μακρά και σταθερή συνεργασία του με την Αστυνομία στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Επίσης τιμήθηκαν και δυο μικρά αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών αντίστοιχα τα οποία βρήκα πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό σε χώρο στάθμευση υπεραγοράς.

Σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου κατέθεσε τον απέραντο σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή του ιδίου και ολόκληρου του αστυνομικού σώματος προς τον καθένα ξεχωριστά. «Βρίσκεστε σήμερα εδώ διότι όταν ‘κληθήκατε’ να βοηθήσετε, δηλώσατε απερίφραστα και βροντερά το παρών σας, διότι όταν υπήρξε άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας όλοι εσείς πήρατε μόνοι σας την πρωτοβουλία και αυτενεργήσατε, δράσατε, δείξατε αυταπάρνηση, θάρρος, φιλοτιμία, προθυμία, ανθρωπιά», πρόσθεσε.

«Από πλευράς Αστυνομίας», ανέφερε, «σας διαβεβαιώνω πως, όπως ακριβώς εσείς στηρίζετε αδιάλειπτα τον τομέα της αστυνόμευσης και προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο, έτσι και εμείς καταβάλλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας σε ότι αφορά τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον τόπο μας».

Πηγή: tothemaonline.com

Σχετικά νέα

X
Translate »