Γενικά

Λιμάνι Λάρνακας: Με στάση εργασίας προειδοποιεί μερίδα εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύννεφα πάνω από το λιμάνι Λάρνακας. Με στάση εργασίας προειδοποιούν εργαζόμενοι που καθημερινά πηγαινοέρχονται απο άλλες επαρχίες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο λόγος είναι ο τερματισμός παροχής υπηρεσιακών οχημάτων για την μεταφορά τους προς το λιμάνι.

Μάριος Δημητριάδης – Υπουργός Μεταφορών

“Είναι κάτι που βεβαίως θα πρέπει να δούμε και όπως όλα τα πράγματα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση πάντα μέσα στα πλαίσια βεβαίως της νομιμότητας. Θα πρέπει να αποφεύγονται οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος οι οποίες βεβαίως κάνουν ζημιά στην οικονομία μας.”

Για το θέμα, οι επηρεαζόμενοι θα έχουν καθοριστική συνάντηση την Τρίτη, με τον Υπουργό Μεταφορών.

Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου, μιλά αποκλειστικά στον Alpha και εξηγεί οτι το συγκεκριμένο θέμα είναι όρος σε συμφωνία που επισύναψε το υπουργείο μεταφορών με την αρχή λιμένων πριν την αποκρατικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού.

“Υπήρχε μέσα όρος οτι οι υπάλληλοι που θα μετατίθενται θα έπαιρναν ή οδοιπορικά ή υπηρεσιακό όχημα. Έχουμε μια συμφωνία στο χέρι η οποία θέλουμε να τηρηθεί και για αυτόν τον λόγο οι υπάλληλοι μας αρνήθηκαν να πάνε στην εργασία τους την Δευτέρα στην Λάρνακα.”

Τα ωφελήματα τερματίσθηκαν μετά απο παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή.Για το θέμα, δόθηκε μια προσωρινή λύση, μερικών ημερών που όμως δεν ικανοποιεί τους εργαζομένους.

“Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει μόνιμη βάση. Η αρχή λιμένων δεν έχει το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας. Έχουμε υπαλλήλους οι οποίοι ξεκινούν η ώρα 6 εργασία για να βγάλουν τα πλοία. Τούτοι οι άνθρωποι η ώρα 5 πρέπει να φεύγουν από σπίτι τους. Απέρριψαν από τους ιδιώτες να παν κοντά τους, δεν δέχτηκαν το πλουσιοπάροχο σχέδιο της αρχής λιμένων για εθελούσια αφυπηρέτηση και παρέμειναν στην αρχή λιμένων. Πλέον όμως οι οικονομικοί όροι αλλάζουν”.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΥΑΛΚ, επισημαίνει οτι τα  πόστα που κατέχουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι  είναι καίριας σημασίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »