ΠΡΟΣΩΠΑ

Λευκοθέα Καλοπετρίδου : Η μεγάλη της αγάπη για το χορό την οδήγησε τελικά στο να ανοίξει την δική της σχολή “Dance From Heart”

Το πάθος της για το μπαλέτο την έχει κυριεύσει όσο τίποτα άλλο. Η αγάπη της για το χορό την οδήγησε στο άνοιγμα μιας Σχολής και η ίδια δηλώνει έτοιμη να δώσει όσα περισσότερα μπορεί σε αυτούς που θα την ακολουθήσουν.

Η Λευκοθέα Καλοπετρίδου από την Λάρνακα πέρασε από ένα μεγάλο, αλλά και δύσκολο μονοπάτι για να φτάσει μέχρι εδώ που βρίσκεται σήμερα. Η ίδια συνδύασε την ιδιότητα της χημικού με τον χορό και κατάφερε να βρει την τελική ισορροπία μεταξύ των δύο.

Σήμερα κάνει τα δικά της μαθήματα ως δασκάλα χορού στα παιδιά παρέχοντας τους συνάμα την κατάλληλη φροντίδα με κύριο μέλημα της την υγεία τους.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε κοντά της , όπου μας διηγήθηκε την δική της ιστορία για το πως τελικά αποφάσισε να αφήσει την καριέρα της ως χημικός και να επενδύσει όλες της τις γνώσεις στην σχολή χορού που έχει ανοίξει πρόσφατα.

Έχεις τελειώσει χημικός , αλλά το πάθος σου για το χορό τελικά σε κυριάρχησε …Πως κατάφερες να επιδιώξεις και τα δύο μαζί;

Ασχολήθηκα με τον χορό σε μικρή ηλικία, έτσι από νωρίς κατάλαβα ότι είναι αυτό που ήθελα να ακολουθήσω. Παρόλα αυτά, ο επαγγελματικός προσανατολισμός της εποχής με οδήγησε στο εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να σπουδάζω και να τελειώνω Χημικός. Η αγάπη μου και το απωθημένο μου για τον χορό μου δώσανε την δύναμη να τα κάνω και τα δύο. Εδώ αρχίζει το δύσκολο κομμάτι, αφού δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο για μένα, τρέχοντας από το πανεπιστήμιο στη σχολή της Ραλλού Μάνου.

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πανεπιστημίου αναγκάστηκα να διακόψω το επαγγελματικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραιτήθηκα. Συνέχισα στο ερασιτεχνικό τμήμα της σχολής, ενώ με την πρώτη ευκαιρία εισέρχομαι ξανά στο επαγγελματικό. Ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο αποφοιτώ από το Ε.Κ.Π οπού και παίρνω θέση για μεταπτυχιακό στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Με κόπο και αρκετές θυσίες τελειώνω την Επαγγελματική σχολή Γρηγοριάδου και παίρνω και το μεταπτυχιακό μου . Την επαγγελματική μου απόφασή να ασχοληθώ με τον χορό δεν δυσκολεύτηκα να την πάρω, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στη ζωή μας θέλουμε να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί και αγαπάμε. Όταν θέλεις μπορείς.

Έφθασε η στιγμή που επιστρέφεις στην Κύπρο… Ποια πορεία από τις δύο ακολούθησες τελικά;

Με την επιστροφή μου στην Κύπρο εργοδοτήθηκα στη MEDOCHEMIE ως χημικός και παράλληλα δούλευα σαν δασκάλα μπαλέτου, αφού αυτό με ευχαριστούσε και με χαλάρωνε, το απολάμβανα. Τελικά αποφάσισα να ανοίξω δική μου σχολή χορού όσο δύσκολο και να ήταν, αλλά είναι κάτι που αγαπώ γιατί πραγματικά βγαίνει μέσα από την καρδιά μου. Τώρα βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος που πληρούσε τις ανάγκες που εγώ φανταζόμουν. Επίσης  με την εμπειρία και την ωριμότητά μου, νιώθω πιο έτοιμη να αντεπεξέλθω καλύτερα.

Πότε άνοιξες τη δική σου σχολή χορού και μέσα από ποιες διαδικασίες;

Η  σχολή μου στεγάζεται στο TIME PRIVATE INSTITUTE, ένα μοντέρνο, καλαίσθητο χώρο. Το ιδιωτικό αυτό ινστιτούτο είναι ένας σύγχρονος πολυχώρος απόλυτα προσαρμοσμένος στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Θεώρησα σημαντικό και απαραίτητο να αποτελώ μέλος αυτού του concept αφού η ομαδικότητα με διακατέχει. Η σχολή μου λειτούργησε κανονικά αυτό το Σεπτέμβρη.

Ποιους στόχους έχεις θέσει για τη σχολή σου ; Υπάρχει κάτι που να σε διαφοροποιεί από άλλες σχολές;

Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά την ανατομία του ανθρώπινου σώματος καθώς και την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου έχω ως πρωταρχικό μου στόχο την σωστή εκγύμναση των παιδιών χωρίς τραυματισμούς και σωματικές κακώσεις. Επιδιώκω  να παρέχω στη κάθε μαθήτρια μου τις κατάλληλες συμβουλές και γνώσεις έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μια υγιής και σωστή χορεύτρια.

Με την εμπειρία, την διδασκαλία μου και την συνεχή ενημέρωση μου λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια στο εξωτερικό , θα τους μεταδώσω την αγάπη ,το σεβασμό για το σώμα τους ώστε να προοδεύσουν και να διαπρέψουν στη ζωή τους. Επιπρόσθετα η κάθε μαθήτρια είναι ξεχωριστή για μένα , βρίσκομαι πάντα διπλά τους και η αγάπη μου για αυτές δεν σταματά στην αίθουσα χορού, οι συμβουλές μου θα τις καθοδηγούν πάντα.

Τι είναι αυτό στο οποίο θες να επενδύσεις περισσότερο στη σχολή σου ;

Πιστεύω στην ποιότητα και στην αρίστη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Αποτάθηκα στα ΜΜΕ και τις διαφημίσεις για να εξηγήσω τους λόγους που μπορούν να με κάνουν ικανή να βοηθήσω το κάθε παιδί να αναπτύξει όσο πιο καλά γίνεται  τις ικανότητες του στο χορό , να προστατεύει τον εαυτό του, να αγαπά το σώμα του , να έχει οργάνωση και πειθαρχία.

Η σχολή σου ονομάζεται “Dance from heart”. Γιατί έδωσες αυτό το όνομα και ποια σημασία έχει για’ σένα;

Πάντα όταν βγαίνω πάνω στην σκηνή και θέλω να χορέψω , εκτός από το ότι η καρδιά μου χτυπά απίστευτα δυνατά και ακούω μόνο αυτήν , γίνομαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, χάνομαι γίνομαι ένα με τους ρυθμούς και εκείνο όλο που νιώθω , δηλαδή , την αγάπη μου γι΄ αυτό που κάνω, με ωθεί στο να βγάζω ένα τελείως διαφορετικό εαυτό πάνω στην σκηνή.Γι’ αυτό τον λόγο έδωσα το συγκεκριμένο όνομα στη σχολή μου .

Τι προγράμματα προσφέρεις στη σχολή;

Στη σχολή μου προσφέρω ιδιωτικά και ομαδικά μαθήματα, μέσα σε ένα ποιοτικό πρόγραμμα απόλυτα προσαρμοσμένο στις γνώσεις  για το χορό και τις ικανότητες που έχετε αναπτύξει.

Το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σχολής θα περιλαμβάνει κλασικό μπαλέτο,  μπαλέτο ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό, Barre `a Terre, stretching , hip hop, χορευτική γυμναστική και μπαλέτο για ενήλικες.

Αναλαμβάνει την προετοιμασία για διαγωνισμούς, χορογραφίες γάμου για μελλόνυμφους και προετοιμασία για την εισαγωγή σε επαγγελματικές σχολές.

Η σχολή θα διοργανώνει σεμινάρια με διακεκριμένους δασκάλους και χορογράφους από τον διεθνή χώρο, με σκοπό να ανεβάζει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και την τεχνική κατάρτιση σε ψηλά επίπεδα.

Σκοπός της σχολής είναι η δημιουργία ποιοτικών συνθηκών διδασκαλίας και περιβάλλοντος προκειμένου να βιώσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία ελευθερίας στην κίνηση, σωματική και ψυχική υγεία και τελικά τη ζωή.

 

Με ποιους τρόπους προσπαθείς να κάνεις το κόσμο να μάθει για τη σχολή σου ; Έχεις σκεφτεί ποτέ κάποια συνεργασία;

Κοίτα, ο καλύτερος τρόπος  είναι από στόμα σε στόμα . Όμως για να γνωρίσει ο κόσμος την σχολή μου γίνεται σίγουρα μέσα από την σωστή δουλειά μου και την καθημερινή αγάπη μου στις μαθήτριές μου. Σημαντικό ρολό παίζει και η προώθηση μου από τα διαφορά κοινωνικά μέσα Ενημέρωσης και το διαδίκτυο, αλλά και η άψογη συνεργασία με τον πολυχώρο στον οποίο στεγάζομαι. Συμπαραστάτες μου και υποστηρικτές μου σε όλη την πορεία της ζωής μου είναι οι γονείς μου, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κανω το όνειρο μου πραγματικότητα.

Έχεις πάρει κάποιες διακρίσεις όσον αφορά το χορό μπαλέτου ή κάτι άλλο σχετικό;

Όλη η πορεία της ζωής μου  είναι ταυτισμένη με τον χορό. Ξεκίνησα από πολύ μικρή λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλες παραστάσεις που οργάνωνε ο  Παγκρυπριος Σύνδεσμος  Χορού Κύπρου, διαλέγοντας τους καλύτερους μαθητές χορού . Αργότερα λαμβάνω μέρος σε διάφορα σεμινάρια: Το 2008-2009 Θεωρητικό Σεμινάριο Διδασκαλίας “VAGANOVA. Το 2009  στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ είχα την τιμή να χορέψω στο ρόλο ψυχές από το έργο Gizelle διπλά από τους πρώτους χορευτές της Βουδαπέστης μια εμπειρία φανταστική και αξέχαστη.

Το 2011 λαμβάνω μέρος στο Διαγωνισμό της Κατερίνας Παυλάκη στην Αθήνα παίρνοντας το 4ο βραβείο στο συγχρονο χορό με δική μου χορογραφία. Ακολούθως λαμβάνω μέρος στο 24th International Summer Dance Course of the Hungarian όπου επιλέγομαι στην παράσταση του σύγχρονου χορού με χορογράφο την Buday Melinda (τεχνική Limon).

Το 2013 στο international ballet master classes in praque , εκεί παρακολούθησα μαθήματα από πολύ διακεκριμένους καθηγητές όπως: Christopher Hampson,  Daria klimentova,  Igor Kolb, Jan-Erik Wikström,  Marie Lindqvistν, Barbora kohoutkova,  Vadim Muntagirov,  Jan Kodet,  Vaclav Janecek. Όλες αυτές μου η εμπειρίες από τις παραστάσεις και τα σεμινάρια με κάνανε πιο δημιουργική, ώριμη και πλούσια σε γνώσεις. Με τα σεμινάρια γνωρίζω χορευτές από όλο τον κόσμο κρατώ καλές επαφές για μετέπειτα συνεργασίες .

Με την επιστροφή μου στη Κύπρο παρακολούθησα μαθήματα φωνητικής για 5 χρόνια  και πήρα το δίπλωμά μου στο Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι από το Ωδείο Γερολέμου στην Λάρνακα με καθηγήτρια την Λουΐζα Σωτηρίου.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω δική μου ομάδα χορού. Κυριότερα όμως τα μελλοντικά μου σχέδια αποσκοπούν στο να αναπτυχθεί  η Λάρνακα πολιτιστικά, δηλαδή αυτός είναι ο στόχος μου. Θεωρώ ότι σε σχέση με τις άλλες πόλεις βρισκόμαστε πολύ πίσω όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι. Θέλω να συνεργαστώ με τον Δήμο της πόλης μου για να πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Είναι κάτι, όμως, που δεν μπορώ να κάνω μόνη μου. Με την σωστή συνεργασία των σχολών της Λάρνακας θα μπορέσουμε να οργανώσουμε διάφορες παραστάσεις για την σωστη προώθηση του χορού και του πολιτισμού μας.

Πρέπει αυτή που αγαπούν την Λάρνακα να ενωθούν και να κάνουν κάτι για την πόλη τους. Εάν είμαστε διχασμένοι σίγουρα δεν θα κάνουμε κοινό καλό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι μόνο στο τομέα του πολιτισμού αλλά και σε άλλους τομείς.

Το δικό της σχόλιο

«Θεωρώ ότι ο κάθε ένας μας μπορεί να προφέρει κάτι , όταν το πιστεύει , όταν αγαπά εκείνο που κάνει στην ζωή και προσπαθεί για το καλύτερο είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. {Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο} Γιατί λέμε αυτή την παροιμία; Επειδή η αλήθεια αργά η γρήγορα θα φανεί. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, θα προσφέρω της γνώσεις μου και τις ικανότητες σε όλα τα παιδιά που θα έρθουν στη σχολή , είμαι ανοιχτή στις συνεργασίες και θέλω να κάνω το καλύτερο για την πόλη μου».

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »