Breaking News

Γενικά

Λαβύρινθος με νυχτερίδες και αράχνες στη Λάρνακα (Φωτογραφίες)

Η ομάδα Cyprus from Air επιχείρησε ένα εξαιρετικά παράτολμο εγχείρημα…  Μπήκε σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στη Λάρνακα και κατέγραψαν την πανίδα που υπάρχει εντός. Ασφαλώς δεν μιλάμε για τίποτα χαριτωμένα ζωάκια αφού κατά κύριο λόγο σε τέτοιους χώρους ευδοκιμούν νυχτερίδες… κι αράχνες. Πάντως οι εικόνες που συνέλεξαν για άλλη μία φορά είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές.

Όπως πισημαίνει η ομάδα στην ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο Facebook  η είσοδος σε εγκαταλελειμμένα μεταλλεία δεν αποτελεί μια τυχαία εξερεύνηση. Ναι μεν είναι ενδιαφέρουσα για τον ερευνητή αφού δίνει πληροφορίες για την κατάσταση των ειδών που ζουν σε αυτά, αλλά αποτελεί συγχρόνως ένα επικίνδυνο εγχείρημα.

Τα πολλά χρόνια εγκατάλειψης καθιστούν τους χώρους αυτούς αφιλόξενους για τον άνθρωπο αφού μία λάθος κίνηση ή μια λάθος εκτίμηση μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση με άμεσο τον κίνδυνο εγκλωβισμού. Η είσοδος προϋποθέτει αναγκαίο εξοπλισμό, εκπαίδευση και πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας αποστολής. Ποτέ μην εισέρχεστε σε τέτοιους χώρους όσο και αν φαίνονται ασφαλείς.

Δείτε το βίντεο από την εξόρμηση

 

Πηγή:
Cyprus from Air

Σχετικά νέα

X
Translate »