Αθλητικά Νέα

Λαΐφης: Τα πρώτα βήματα, η απόσπαση μετά το στραπάτσο και η εκτόξευση της αξίας του

Λίγα λόγια, μπόλικη δουλειά και επιμονή για επίτευξη των μεγάλων ονείρων. Ο Κωσταντίνος Λαΐφης με σταθερά βήματα κατάφερε στα 25 του να είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Κύπριους ποδοσφαιριστές και τα μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο για τον ίδιο.

Γεννημένος στις 21 Μαΐου το 1993 στο Παραλίμνι, ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ένωσης σε ηλικία 6 ετών και το 2007, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, η εφηβική ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου πανηγύρισε το πρωτάθλημα.

Σε ηλικία 15 χρόνων επιλέχθηκε από σκάουτερ της Νότιγχαμ Φόρεστ, οι οποίοι έκαναν σεργιάνι στην Κύπρο για να βρουν ταλέντα. Με τη σύμφωνο γνώμη των γονιών του μετακόμισε στην Αγγλία.

Τα πάντα γύρω από την προπόνηση
Με αυστηρό πρόγραμμα και τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την προπόνηση. Το πρωί παρακολουθούσε μαθήματα, ακολουθούσε πρωινή προπόνηση μέχρι το μεσημέρι όταν σταματούσαν για μεσημεριανό και ξεκούραση. Ακολουθούσε η απογευματινή προπόνηση και στις 22:30 το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή στα δωμάτια. Έφθασε μέχρι τη β’ ομάδα της Νότιγχαμ. Μάλιστα, έκανε προπονήσεις και έπαιξε σε δύο φιλικά με την ανδρική ομάδα. «Πάντα θα το λέω, από την παραμονή μου στην Αγγλία κέρδισα πάρα πολλά και ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπος» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ελληνική ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Επιστροφή στην Κύπρο και στραπάτσο Γκέφλε
Όταν… ενηλικιώθηκε, επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε προπονήσεις με την Ανόρθωση. Τον Ιανουάριο του 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Αμμοχώστου, με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του  2012 σε αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον ΑΠΟΠ/Κινύρα, αντικαθιστώντας στο 61’ τον Βινσέντ Λαμπάν.

Την επόμενη σεζόν δεν αγωνίστηκε καθόλου με την Ανόρθωση, όμως έπαιρνε συμμετοχές με τις Εθνικές Νέων και Ελπίδων.

Το καλοκαίρι του 2013 ο τότε προπονητής της Ανόρθωσης, Χριστάκης Κασσιανός, τον συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα του αγώνα στην Σουηδία απέναντι στην Γκέφλε. Ένα παιχνίδι πραγματική πανωλεθρία για την Ανόρθωση, αφού παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα έχασε την πρόκριση με ήττα 4-0 στην Σουηδία. Η ήττα έφερε αλλαγές στην «Κυρία».  Ο νέος προπονητής, Ζόρζε Κόστα, δεν υπολόγιζε τον Λαΐφη και έφυγε δανεικός για την Αλκή.

Τα πειστήρια στην «Αθάνατη» και η σπουδαία σεζόν
Η παρουσία του στην Αλκή κράτησε μόνο έξι μήνες. Παρά το γεγονός ότι η «Αθάνατη» πήγαινε από ήττα σε ήττα, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης κέρδισε τις εντυπώσεις και μέχρι τον Ιανουάριο η Ανόρθωση τερμάτισε τον δανεισμό του και ο παίκτης επέστρεψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Την περίοδο 2014-15 ο Λαΐφης έκανε το μεγαλύτερο ξεπέταγμα, καθώς ήταν εκ των κορυφαίων της Ανόρθωσης και μάλιστα στο τέλος της σεζόν κέρδισε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου Κύπριου ποδοσφαιριστή για τη σεζόν από την Ένωση Αθλητικόγραφων Κύπρου.

Οι «σειρήνες» και η μεταγραφή
Στην ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε για άλλη μία σεζόν (2015-16). Οι σειρήνες για μεταγραφή στο εξωτερικό άρχισαν να ηχούν εδώ και καιρό. Αούστρια Βιέννης, Σταντάρ Λιέγης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών και Ολυμπιακός Πειραιώς ήταν ομάδες που έκαναν κίνηση ή έδειξαν τουλάχιστον ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

Τελικά, κατέληξε στον Ολυμπιακό, ο οποίος έδωσε μισό εκατομμύριο ευρώ στην Ανόρθωση, η οποία ήταν εξασφαλισμένη και σε περίπτωση μεταπώλησης. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα των ερυθρόλευκων, καθώς άμεσα έκλεισε το διετής δανεισμός του στην Σταντάρ Λιέγης.«Πετάει» στο Βέλγιο
Από τα πρώτα παιχνίδια στο βελγικό πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Λαΐφης κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Κύπριος διεθνής κέρδισε με το σπαθί του τη φανέλα βασικού στην Σταντάρ Λιέγης, με την οποία ευτύχησε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο. Η ομάδα του Λαΐφη επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου με 1-0 την Γκενκ στην παράταση και πήρε τον όγδοο τίτλο της κύπελλο και 18ο τρόπαιο συνολικά.

 

Με το δανεισμό του να ολοκληρώνεται, η Σταντάρ Λιέγης αποφάσισε να τον κάνει δικό της και αφού κάλυψε τη ρήτρα 2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε ότι πλέον τα δικαιώματα του Κύπριου άσου ανήκουν στην ομάδα του Βελγίου.

«Σε δύο σεζόν ο Κύπριος διεθνής έπαιξε ήδη σε 76 αγώνες για το σύλλογό μας και σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικός στο πρωτάθλημά μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Σταντάρ Λιέγης, δείγμα το πόσο πιστεύουν στον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του.

Το νέο συμβόλαιό του είναι τετραετές.

Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έφτασε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων, έχει ακόμη πολλά να δώσει. Η ηλικία του, άλλωστε, του επιτρέπει να ονειρεύεται για μεγαλύτερα πράγματα από το βελγικό πρωτάθλημα – όπου έχει καταγράψει ήδη περισσότερες από 60 συμμετοχές. Φημολογείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Συγκεκριμένο ποσό για αγορά του στο νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει, όμως με δεδομένο ότι η Σταντάρ μόλις δαπάνησε δύο εκατ. ευρώ, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη. Το παράθυρο, όμως, για μεταγραφή του Λαΐφη σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα είναι ανοικτό… ακόμη και για το ερχόμενο καλοκαίρι!

Σχετικά νέα

X
Translate »