Breaking News

Γενικά

Λήψη μέτρων και άμεσες λύσεις για τα πληρώματα ασθενοφόρων ζητά ο ΣΥΠΑΚ

Την άμεση λήψη από πλευράς Πολιτείας όλων των απαραίτητων μέτρων, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των πληρωμάτων και την προστασία τους, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κύπρου (ΣΥΠΑΚ) καταδικάζοντας το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε πλήρωμα ασθνενοφόρου στην περιοχή Καλοπαναγιώτη.

Ως ΣΥΠΑΚ, αναφέρεται, «καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτά τα περιστατικά κατά συναδέλφων».

«Τέτοιες συμπεριφορές θεωρούμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτες, αλλά και δεν αξίζουν σε άτομα που επέλεξαν να θέσουν ως στόχο της ζωής τους, την προσφορά ποιοτικής φροντίδας προνοσοκομειακής υγείας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, αδιακρίτως και δεν προσδίδουν τιμή, για μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή και πολιτισμένη», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο «είναι αδιανόητο να αποτελούν τα πληρώματα ασθενοφόρων, θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές μας και την σωματική μας ακεραιότητα».

«Απαιτούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, άμεσα, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των πληρωμάτων και την προστασία τους. Θα θέλαμε η πολιτεία να δει σοβαρά αυτά τα προβλήματα και να δώσει άμεσα λύσεις», σημειώνεται.

Ζητείται όπως «δοθούν σχετικές οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών καθώς και να γίνουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη πρόληψη άσκησης βίας κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Πηγή: reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »