Γενικά

Λάρνακα: Σπουδές παρέα με… παραλία

Οι μετακινήσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο στη Λάρνακα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η πόλη είναι μικρότερη από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό

Όντας πόλη παραλιακή, η αύρα και ο χαρακτήρας της Λάρνακας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν της Λευκωσίας, ενώ το γεγονός ότι έχει περίπου 50 χιλιάδες κατοίκους κάνουν την πόλη ελκυστική για τους φοιτητές, αφού όλα γίνονται πιο απλά: Από τις μετακινήσεις μέχρι…
Επιλογές φοίτησης
Η Λάρνακα έχει το δικό της εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης που δεν είναι άλλο από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (24812121). Είναι παράρτημα του University of Central Lancashire και βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας στην περιοχή της Πύλας. Άρχισε τη λειτουργία του στις 2 Οκτωβρίου 2012, προσφέροντας άριστη ανώτατη εκπαίδευση.
Στην πόλη του Ζήνωνα υπάρχουν και αρκετές αναγνωρισμένες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι: Alexander College, C.D.A. College, Intercollege, Larnaca College, M.K.C. City College, P.A. College.

 

 

Σε μια… παραλία
Η μεγάλη παραλία Φοινικούδες, με τους -σωστά το μαντέψατε- φοίνικες κατά μήκος της αμμουδιάς, και το παρακείμενο Μακένζι, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, και τα πολυσύχναστα παραθαλάσσια μπαρ και καφέ, είναι ίσως οι δυο γνωστότερες επιλογές των φοιτητών. Μια παραλιακή βόλτα δίνει έντονα την εντύπωση πως η Λάρνακα είναι ένα αμιγώς τουριστικό θέρετρο, γεμάτη pubs με ποδοσφαιρικούς αγώνες βρετανικών ομάδων και βραδιές καραόκε. Ωστόσο, για όσους δεν προτιμούν τέτοιου είδους διασκέδαση ή συναναστροφές, οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολλές και διαφορετικές. Ακόμα και στις παραλίες, υπάρχουν πολλά καφέ και μπαράκια που δεν απευθύνονται σε τουρίστες και στα οποία συχνάζουν κυρίως οι ντόπιοι. Για να γνωρίσετε καλύτερα τη Λάρνακα, μπορείτε να εξερευνήσετε τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, με τα μικρά, γραφικά μαγαζάκια της, να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης και, κατά το δειλινό, να απολαύσετε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στη μαρίνα της Λάρνακας. Πάρα πολλές βέβαια είναι και οι επιλογές αναφορικά με τον αθλητισμό και κυρίως τα θαλάσσια σπορ. Θαλάσσιο σκι, wakeboard, kite surfing, jetskiing, καθώς και καταδύσεις, είναι όλα στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου στις παραλίες της Λάρνακας.

 

Διαμονή και ενοίκια
Η Λάρνακα, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, είναι προσιτή από οικονομικής άποψης. Ίσως, κάποιοι τομείς να είναι φθηνότεροι σε σύγκριση με αυτούς της Λευκωσίας. Για παράδειγμα, τα ενοίκια στη Λάρνακα είναι αρκετά πιο χαμηλά από αυτά της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, εάν για ένα βασικό φοιτητικό διαμέρισμα σε περιοχή κοντά (αλλά όχι ακριβώς) στο κέντρο της Λευκωσίας, η τιμή είναι περίπου στα 300 με 350 ευρώ, για παρόμοια περίπτωση στη Λάρνακα, η τιμή θα ήταν μεταξύ 250 με 300 ευρώ το μήνα. Οι μετακινήσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο στη Λάρνακα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η πόλη είναι μικρότερη από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό και δεν έχει μεγάλες ανηφόρες ή κατηφόρες. Ωστόσο και εδώ υπάρχουν πάμπολλα δρομολόγια αστικών λεωφορείων τα οποία εξυπηρετούν όλον τον αστικό ιστό της πόλης.

Σχετικά νέα

X
Translate »