Αναπτυξιακά Έργα

Λάρνακα: “Πέφτουν” οι υπογραφές και μετακομίζουν τα γήπεδα του τένις

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία μετακίνησης των γηπέδων αντισφαίρισης στη Λάρνακα και σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν με το νέο χρόνο.  Στόχος να αναδειχθεί το ιστορικό αρχαίο λιμάνι της πόλης και τα αρχαία που βρίσκονται στο σημείο.

Το πρόβλημα

Αυτή τη στιγμή, πάνω στο αρχαίο λιμάνι έχουν δημιουργηθεί γήπεδα τένις τα οποία ανήκουν στον Όμιλο Αντισφαιρισης Λάρνακας. Η μετακίνηση τους είναι υψίστης σημασίας για την πολιτιστική κληρονομία της πόλης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Σημειώνεται ότι δίπλα ακριβώς βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο της Λάρνακας το οποίο φιλοξενεί διάφορα ευρήματα από την ιστορία της πόλης, καθώς και θεμέλια από το αρχαίο λιμάνι.

Μένει η υπογραφή

Σύντομα λοιπόν, η εταιρεία που κέρδισε την προσφορά για τη μετακίνηση, βάζει τις υπογραφές και αναλαμβάνει δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες του alphanews.live έχουν απομείνει μόνο τα τυπικά. Οι υπογραφές αναμένονται εντός Δεκεμβρίου έτσι ώστε να αρχίσει το έργο με το νέο χρόνο.

Η ιστορία όμως πηγαίνει πολύ πίσω, καθώς έχουν τεθεί ερωτήσεις επί του ζητήματος και στην Ολομέλεια της Βουλής. Τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την μετακίνηση των γηπέδων μαζί με συγκεκριμένο κονδύλι.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δήλωνε τότε πως «Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας με την ανάδειξη αυτού του αρχαίου λιμανιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μεταφορά των γηπέδων τένις στη Λάρνακα μετά από υπουργική απόφαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κόστος

Το ζήτημα όμως που προέκυπτε ήταν ποιο Τμήμα ή Αρχή θα αναλάμβανε το έργο. Για διευκόλυνση της διαδικασίας, ανέλαβε ο Δήμος Λάρνακας την όλη μετακίνηση προκηρύσσοντας προσφορές.

Ανδρέας Βύρας – Δήμαρχος Λάρνακας

«Ενώ αρχικά ήταν δουλειά του ΚΟΑ για να παραδώσει στον Όμιλο Αντισφαίρισης, για να βοηθήσουμε  ως Δήμος επειδή θέλαμε να γίνει πολύ το έργο, αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία προσφορών, επίβλεψης. Έτσι ώστε θα μας δώσει τα λεφτά ο ΚΟΑ, θα αναλάβουμε εμείς το έργο και θα παραδώσουμε εμείς στον Όμιλο Αντισφαίρισης»

Το κόστος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης Αντρέα Βύρα, ανέρχεται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνεται η μετακίνηση των γηπέδων αλλά και ένα μέρος αυτού για την τοπιοτέχνηση της περιοχής.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών από την ημέρα που θα ξεκινήσει. Τα γήπεδα θα μετακινηθούν στο Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »