Όμορφα της Πόλης

Λάρνακα και Ακάμας έχουν τα πιο καθαρά νερά Παγκύπρια

Μια έρενα που δημοσιεύτηκε χθες από μεγάλη, έγκυρη Παγκύπρια ιστοσελίδα παρουσίαζε έρευνα που έγινε για τις πιο καθαρές θάλασσες της Κύπρου. Η έρευνα ήταν τεκμιριωμένη και τα αποτελέσματα της παρουσιάζονταν ως εξής με αυτούσιο το κείμενο:

Σ’ ό,τι αφορά τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά, αυτές είναι οι παραλίες στον Ακάμα, ενώ εξίσου καθαρό είναι και το νερό στις παραλίες της Λάρνακας.

Αντιθέτως, όπως ανέφεραν ασφαλείς πηγές της εν λόγω ιστοσελίδας, οι επαρχίες με τα πιο μολυσμένα νερά είναι οι παραλίες της επαρχίας Λεμεσού και δεύτερη η επαρχία Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα στον Πρωταρά.

To σχετικό άρθρο/έρευνα προς έκπληξη μας κατέβηκε αργά το απόγευμα και είναι άξιο απορίας πως έγινε αφού δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε άρθα να κατεβαίνουν από τη συγκεκριμένη σελίδα. Ίσως η έρευνα να ήταν λάθος, κάτι που δεν το νομίζουμε καθώς αναγραφόταν και το ινστιτούτο που διενήργησε την έρευνα.

Το πρόβλημα με τα μολυσμένα νερά της Λεμεσού από ύποπτα πλοία με το Δήμο Λεμεσού πρόσφατα να έχει ανακοινώσει μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ταλάνίζει την πόλη από πέρυσι. Δεν μπορούμε αν η αναφορά στα βρόμικα νερά της Λεμεσού να έπεξε ρόλο στο να κατέβει το άρθρο, όμως δεν έχει λογική η συγκεκριμένη κίνηση.

Σίγουρα εμείς θέλουμε όλες οι παραλίες του τόπου μας να είναι καθαρές όπως είναι και της πόλης μας και το λιγότερο που ζητάμε σαν Λαρνακείς, είναι η ίση αντιμετώπιση από τα μεγάλα ΜΜΕ και εκεί που έχουμε κάτι καλό να δείχνουμε να μην μας το στερούν για διάφορους λόγους.

Η διαγραφή του άρθρου πόσο μάλλον μια έρευνας, είναι μια ήττα στη δημοσιογραφία και στη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Εμείς ως τοπικό μέσο της πόλης μας, θα προστατεύουμε τα συμφέροντα της με όση δύναμη και όση απήχηση έχουμε. Το σχετικό άρθρο ευτυχώς προλάβαμε να το εντοπίσουμε και να κρατήσουμε τις δικές μας αποδείξεις.

Φαίνεται η ταμπέλα φτωχός συγγενής έγινε μόδα και το γεγονός ότι η πόλη μας έχει εισέλθει σε ένα σωστό δρόμο ανάπτυξης να μην γίνεται αποδεκτό από πολλούς…απλά να θυμήσουμε πριν 2 καλοκαίρια  (13/08/2015) το ντόρο που έγινε γιατί άφριζαν τα κύματα στην παραλία Μακένζυ, κάτι που στο τέλος αποδείχθηκε φυσικό φαινόμενο.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τι γράφτηκε στο χθεσινό άρθρο. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε την ιστοσελίδα καθώς σκοπός μας δεν είναι να θίξουμε, αλλά να επισημάνουμε την απαίτηση για σωστή αντιμετώπιση.

Σχετικά νέα

X
Translate »