Γενικά

Λάρνακα: Εγκαίνια με σημαντικές εισφορές για το Ιασόνειο Ίδρυμα

Με σημαντικές εισφορές από το κράτος αλλά και από ιδιώτες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες άνω των 21 ετών του Ιασόνειου Ιδρύματος  στο συνοικισμό Ζήνων στη Λάρνακα. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από την πρώτη κυρία της Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδου, στην παρουσία του δημάρχου Λάρνακας, δημοτικών συμβούλων,  βουλευτών και άλλων επισήμων της  Λάρνακας. 

Εκφράζοντας τις θερμές της ευχαριστίες  προς την Χρυστάλλα Δακτυλιάδου, τη γυναίκα που οραματίστηκε  και αγωνίστηκε σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια για να γίνει πραγματικότητα το κέντρο, η κ.  Αναστασιάδου ανακοίνωσε σημαντικές εισφορές για το Ιασόνειο Κέντρο.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα κρατική χορηγία 120 χιλιάδων ευρώ για το 2017, η οποία θα επαναλαμβάνεται πλέον κάθε χρονιά, μέσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και κρατική χορηγία  μέσω των προγραμμάτων του ΚΟΑ για δημιουργία και χώρου άθλησης για τους φιλοξενούμενους του Κέντρου, σε χαλίτικη γη, την οποία παραχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην εκδήλωση, ανακοινώθηκε επίσης χορηγία 30 χιλιάδων ευρώ από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για την αγορά ειδικού λεωφορείου με τη δυνατότητα ανέλκυσης τροχοκαθισμάτων, το οποίο θα εξυπηρετεί τα παιδιά που θα φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Σε ομιλία της η κ. Δακτυλιάδου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους τους επώνυμους αλλά και τις πολλές εκατοντάδες ανώνυμων και απλών ανθρώπων, που με χρήματα ή και με τη δράση  τους συνέβαλαν ώστε το  Ιασόνειο Κέντρο να γίνει από ένα όνειρο ζωής, μια πραγματικότητα και ένα σημαντικό πλέον ίδρυμα για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »