Breaking News

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λάρνακα: Αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα για τα διυλιστήρια

Τη Λάρνακα ενωμένη, να απαιτεί και να διεκδικεί καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, θα βρει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προκύψει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Μιλώντας αποκλειστικά στον «Φ» ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας επιβεβαίωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μεταξύ όλων των κομματικών ομάδων στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνομολογήθηκε συμφωνία, ώστε να υπάρξει συλλογική διαχείριση του μείζονος αυτού ζητήματος για την πόλη. Συμφωνήθηκε ακόμη όπως πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, να μην γίνει καμιά επαφή με κανένα υποψήφιο για το θέμα, ώστε να μην αποτελέσει το ζήτημα πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης και υποσχέσεων, οι οποίες όπως θεωρούν δεν θα προσφέρουν τίποτε χρήσιμο και ουσιαστικό.

Ωστόσο, υπογράμμισε, όποιος και αν θα είναι ο νέος Πρόεδρος της  Δημοκρατίας, θα λάβει ξεκάθαρο μήνυμα από μια ενωμένη Λάρνακα, ότι η πόλη απαιτεί με συγκεκριμένα έργα και ενέργειες χρονοδιάγραμμα και την όσο το δυνατόν πιο σύντομη, μετακίνηση των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών.

Ο δήμαρχος Λάρνακας απάντησε επίσης καταφατικά στην ερώτησή μας κατά πόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεθεί θέμα δυναμικών κινητοποιήσεων από πλευράς Λαρνακέων, ώστε να πιεσθεί η νέα κυβέρνηση να πιέσει με τη σειρά της τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Όπως ανέφερε, το κλείσιμο του αεροδρομίου και του λιμανιού της πόλης από τους δημότες, περιλαμβάνεται στις απόψεις και εισηγήσεις που έχουν τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αντρέας Βύρας εξέφρασε την προσωπική του απογοήτευση, που όπως τόνισε είναι αίσθημα που διακατέχει πλέον όλους τους Λαρνακείς και το οποίο αφορά στη νέα πελαγοδρόμηση στην οποία φαίνεται ότι περιήλθε το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού. Είναι ξεκάθαρο, επισήμανε, πως μετά την απόφαση της ΕΚΟ να αποχωρήσει από την κοινοπραξία για κοινό τερματικό με τις υπόλοιπες εταιρείες όπως είχαν αρχικά τουλάχιστον προσυμφωνήσει, το όλο θέμα οδηγείται σε νέα περίοδο αβεβαιότητας με απροσδιόριστο δυστυχώς βάθος χρόνου. Εξέλιξη, που σε καμιά περίπτωση και με καμιά δικαιολογία δεν αποδέχεται πλέον η Λάρνακα.

Πηγή:philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »