Γενικά

Κύριε νέε Δήμαρχε έχεις μήνυμα από τους δημότες σου

Απόψε θα πανηγυρίσεις και από αύριο πρωί πρωί παίρνεις δουλειά χωρίς χρονοτριβή. 

Σε λίγες ώρες η πόλη θα γνωρίσει το νέο της Δήμαρχο  και θα γυρίσει σελίδα μετά από 9 μήνες. Η Δημαρχιακή καρέκλα της πόλης μας, μπορεί να έχει ωραία θέα με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, όμως παράλληλα είναι και ηλεκτρική.

Ο νέος Δήμαρχος καλείται να αναλάβει ένα μεγάλο καράβι και να το οδηγήσει σε όμορφα ρηχά νερά. Η επόμενη Δημαρχία είναι αυτή που ίσως κρίνει την πορεία της πόλης μας για την επόμενη 20ετία γι’ αυτό από αύριο, ΑΠΑΝΤΕΣ πρέπει να λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας και να στηρίξουμε ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ το νέο Δήμαρχο.

Μεσούσης της προεκλογικής διαδικασίας 9 δημότες της πόλης στέλνουν  το δικό τους μήνυμα στο νέο Δήμαρχο Λάρνακας.

 

Χριστίνα Γιώργαλλου (Φοιτήτρια Φαρμακευτικής) 

chris-giorga

Πολύ είναι οι άνθρωποι που επηρεάζονται έντονα από τις κομματικές τους αντιλήψεις. Ένα μέγα λάθος που μας οδηγεί συνήθως σε λάθος επιλογές. Είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι ο κατάλληλος; Είναι άραγε η ορθή σκέψη; Θα δούμε κάτι νέο στην πόλη; Ποιο είναι το όραμα της πόλης μας με αυτόν;

Χιλιάδες ερωτήματα που μένουν αναπάντητα!

Ψάξε μέσα σου και εσύ και δες τι ζητάς  από το νέο μας δήμαρχο! Τι είναι όμως αυτό που ψάχνεις; Είναι άραγε μια αναβαθμισμένη πόλη χωρίς ανεργία και προβλήματα ; Η μια πόλη που έχεις συνηθίσει να ζεις τόσο καιρό;

Ας δώσουμε στην πόλη μας ένα νέο  διαφορετικό ρυθμό, με νέες αλλαγές και προσδοκίες.

Αυτή η πόλη αξίζει να αναπτυχθεί και να δώσει ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο κυπριακό μάτι  εφόσον βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι. Η πόλη του Ζήνωνα πρέπει να αναβαθμιστεί με καινούργια αναπτυξιακά έργα (που να μην κατεδαφίζονται στα χαρτιά)  αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  αύξηση του τουρισμού στην πόλη και αυτόματα μειώσει τις ανεργίας. Αυτή η πόλη είναι έναν καλό χαρτί το οποίο τόσα χρόνια μένει ανεκμετάλλευτο.

Ως νέα, θεωρώ ότι η πόλη αξίζει ένα καλύτερο αύριο και αυτό κρύβεται πίσω από μερικά αναπτυξιακά έργα  λόγου χάρη η ανάπτυξη του λιμανιού, η  ανάπτυξη και διαμόρφωση του δρόμου Λάρνακας -Δεκέλειας, η άμεση μεταφορά των πετρελαιοδεξαμενών όπου μπορεί να γίνει η ίδρυση περισσότερων ξενοδοχείων στον χώρο αλλά και γενικότερα  η ίδρυση  άλλων μεγαλύτερων αναπτυξιακών έργων στην πόλη θα δώσει μια νέα δύναμη. Με την παρουσία διαφόρων αναπτυξιακών έργων η πόλη μας θα αποχτήσει ένα διαφορετικό γνώρισμα.

Αυτήν την πόλη θέλω εγώ! Εσύ;

 

Νικολέττα Βλάσιου (Επιχειρηματίας)

nikol

Με νέα ομάδα στη δημαρχεία της πόλης μας θα ήθελα να δω βελτιωτικά αλλά και αναπτυξιακά έργα που θα βοηθήσουν από τη μια τους δημότες στην καθημερινότητά τους, αλλά και από την άλλη θα επιτρέψουν στην πόλη μας να μπορεί να προβάλει έναν πιο διεκδικητικό και δυναμικό χαρακτήρα μέσα από τα όσα θα έχει να προσφέρει.

Σε ότι αφορά στα βελτιωτικά έργα, πέραν από την ολοκλήρωση υφιστάμενων έργων (π.χ. αποχετευτικό), είναι σημαντικό όπως επιλυθεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές, ο καθαρισμός/ανανέωση των πάρκων/παιδικών χαρών αλλά και η δημιουργία νέων, ο καθαρισμός δρόμων και ειδικά των πεζοδρομίων, βελτίωση της επιφάνειας των δρόμων και των πεζοδρομίων, ωραιοποίηση χώρων ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, φύτευση χώρων για αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας.

Σε ότι αφορά στα αναπτυξιακά έργα, να υπάρξει μια κινητικότητα για τη δημιουργία αλλά και την εκμετάλλευση ευκαιριών που θα αναβαθμίσουν τη Λάρνακα ώστε να προωθηθεί και να θεωρηθεί ένας ελκυστικός προορισμός για τουρισμό (ντόπιο και ξένο) και για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τονώνοντας έτσι την οικονομία αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Στέλιος Χαραλάμπους (Επιχειρηματίας)

stelios

Σωστή διαχείριση αξιοκρατία και προώθηση επενδύσεων στην πόλη. Πάρκα, πράσινο και οδικό δίκτυο φιλικό προς το δημότη.

Πράγματα  χιλιοειπομένα…τα οποία επιτέλους πρέπει να μπουν μπροστά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παύλος Ιωάννου (Ιδιωτικός υπάλληλος) 

1146468_811080902248761_3933745556537218929_n

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ακουστεί πολλά και επειδή το μέλλον της Λάρνακας είναι και πάλι στο προσκήνιο ενόψει των Δημοτικών εκλογών. Έτσι λοιπόν καλώ τους υποψήφιους Δήμαρχους να ολοκληρώσουν την προεκλογική τους θέση με το τι θα κάνουν και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι δημότες της Λάρνακας χρειάζονται ανθρώπους αληθινούς με ιδέες , όραμα, και Τσαμπουκά στο να μην ενδίδουν στον κομματικό πόλεμο και να μην υποκινούνται από ‘’τρίτους’’. Πρέπει να έχουν φωνή, να εμπνέουν εμπιστοσύνη καλώντας τον κόσμο σε επιστράτευση στο να αλλάξουν ριζικά την πόλη μας για μια καλύτερη και άνετη ζωή για τις μελλοντικές γενιές .

Το μέλλον της πόλης μας πρέπει να κτιστεί πάνω σε επαγγελματικές στρατηγικές βάσεις με στόχο την πολιτική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη με κέρδος όχι στις μίζες αλλά εις βάρος του κόσμου στο κέρδος των ανθρωπίνων ψυχών.

Νοιαστείτε και εσείς για την πόλη σας, τον κόσμο σας όπως ‘’νοιαστήκατε’’ όταν θέλατε την ψήφο σας.

 

 

 

Ρομίνα Παπαδοπούλου (Επιχειρηματίας) 

15078661_10210647366081914_2262155687132940211_n

‘Ομορφη, ζεστή, φιλόξενη, γραφική… Μια πόλη γεμάτη ομορφιές, αυτή είναι η Λάρνακα. Η πόλη που μας γέννησε, που μας ανάθρεψε, η Λάρνακα που αγαπάμε! Όπως και κάθε πόλη όμως έχει κι αυτή τις αδυναμίες και τις δυσκολίες της!

Ενόψει Δημαρχικών εκλογών και με την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα από το site σας, θα ήθελα να πω πως αυτό που χρειάζεται η πόλη μας για αρχή, είναι την επιδιόρθωση αρκετών δρόμων, καθώς η διακίνηση με αυτοκίνητο γίνεται πολλές φορές κουραστική λόγω αυτού. Επίσης όπως παρατηρούμε όλοι, η Λάρνακα υστερεί σε ανάπτυξη. Αρκετά πράγματα που βλέπουμε στις άλλες πόλεις εμείς δεν τα έχουμε, όπως για παράδειγμα ένα MALL, όπου θα μπορεί ο κόσμος να βρει όλα όσα χρειάζεται συγκεντρωμένα κάτω από μια στέγη.

Δεν λέω ότι δεν έχουμε δει θετικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι πολλά αυτά που περιμένουμε να δούμε ακόμα μέσα στην πόλη μας. Ακούσαμε πολλά κατά καιρούς πως θα γίνουν και δεν τα είδαμε να γίνονται ποτέ. Από λόγια έχουμε όλοι χορτάσει, τώρα πια θέλουμε να βλέπουμε μόνο έργα.

Η Λάρνακα έχει τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί στην ωραιότερη πόλη της Κύπρου, φτάνει να το θέλουμε και να το προσπαθήσουμε.

 
Έλενα Χρίστου Ζένιου (Ελεύθερη επαγγελματίας)
Γιώτα Τσόκρη (Ιδιωτική υπάλληλος)

elena

Από το νέο Δήμαρχο, στην πόλη της Λάρνακας θα ήθελα να δω: Να φυτέψει όσο πιο πολλά δέντρα γίνεται παντού, στα πάρκα, στις πλατείες, στις νησίδες των δρόμων, στους κυκλικούς κόμβους. Όχι φοίνικες όμως αλλά δέντρα που κάνουν σκιά κ ταιριάζουν με το κλίμα του τόπου. Τα δέντρα προσφέρουν δροσιά τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού, βοηθούν στη στράγγιση του εδάφους από τις δυνατές βροχές. Θα ήθελα έναν ξύλινο υπερυψωμένο πεζόδρομο περιφερειακά της αλυκής από το Τεκέ Χαλά που στο τέλος του θα ενωθεί με το μονοπάτι της φύσης πίσω από το στρατόπεδο. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά της περιοχής χωρίς να πατάμε πάνω στην αλυκή.

Θα ήθελα να λειτουργει ένα μικρό αναψυκτήριο στον δημοτικό κήπο για να κάθονται οι γονείς όταν τα παιδιά παίζουν κ να μπορούν να πιουν ένα νερό ή έναν καφέ. Το ίδιο κ στο Πατίχειο πάρκο που φοβόμαστε να περπατήσουμε όταν σουρουπώνει.

Ένα μικρό αναψυκτήριο θα έδινε λίγη ζωντάνια κ θα προσέκλυε πιο πολύ κόσμο. Ξέρω ότι υπάρχουν πιο μεγάλα προβλήματα στην πόλη που θέλουν άμεςη λύςη, όπως το αποχετευτικό κ τα έργα στις περιοχές που πλημμυρίζουν με τις βροχές, θέλω όμως να δώςω έμφαςη στην αναβάθμιςη της ποιότητας ζωής με απλές κινήςεις.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους κ να θυμάστε ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου είναι να υπηρετεί ΟΛΟΥΣ τους δημότες!

 

Μαρία Φουσκούλη (Ιδιωτική υπάλληλος)

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1

Αλήθεια, ποιες αλλαγές θα ήθελα να δω σε αυτή την πόλη; Βασικά σκέφτομαι, υπάρχει αρχή και τέλος; Ίσως να την γκρεμίζαμε και να την χτίζαμε πάλι από την αρχή. Νέους δρόμους, πεζοδρόμια, υποδομή που θα προνοεί την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα, δωρεάν χώροι στάθμευσης, ράμπες αναπήρων – όχι μόνο σε κτίρια – αλλά και στους δρόμους για την εύκολη μετακίνηση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα.
Βελτίωση εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων, πάρκα και παραλίες κατάλληλα διαμορφωμένα για όλους τους ανθρώπους, δωρεάν μετακίνηση για ηλικιωμένους και παιδιά, θα μπορούσα να γράφω για ώρες.
Όλα αυτά κι άλλα πολλά θα έκαναν την πόλη μας πιο όμορφη. Σκεφτόμενη όμως πως στο έτος 2016, υπάρχουν συνανθρώποι μας που δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν, όλα αυτά που ανέφερα, απλά μου μοιάζουν ασήμαντα. Άνθρωποι που πρέπει να εξευτελιστούν δημόσια για να μπορέσουν να δεκτούν τη βοήθεια των τοπικών αρχών.
Άνθρωποι που δεν έχουν φαγητό, ρούχα, νερό, ρεύμα, δουλειά. Σε όλα αυτά επιθυμώ να δω αλλαγές. Βελτίωση στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων της πόλης μου. Έπειτα όλα τα άλλα μπορούν να φτιαχτούν…
Aλέξανδρος Ηλία (Ελεύθερος επαγγελματίας) 
alexandros
Είναι γεγονός ότι η πόλη μας δεν παίρνει αυτό της αξίζει εδώ και δεκαετίες. Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορος λόγους , με τον πιο βασικό τη μη διεκδικητικότητα τόσο από τις τοπικές αρχές αλλά και από τον κόσμο.

Τι θα ήθελα να δω από το νέο Δήμαρχο; Nα δημιουργήσει μια πόλη φιλική προς τον κόσμο της, μια πόλη η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων αναγκών. Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τα μικρά για να πάμε στα μεγάλα. Σίγουρα η συγυρισμένη πόλη, η έντονη πολιτιστική δράση, η ανάπτυξη ποδηλατικού δικτύου, ο καλλωπισμός της πόλης και η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης είναι απαραίτητες κινήσεις οι οποίες πρέπει να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

Επίσης, θα ήθελα ο νέος Δήμαρχος μαζί με την ΕΤΑΠ αλλά και με μια ομάδα επαγγελματιών, να βάλουν μπροστά το σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η πόλη μας διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να εξελιχθεί σε έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό του τόπου μας.

Τέλος, θα ήθελα ο νέος Δήμαρχος να λειτουργεί προς όφελος της πόλης και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ, μακριά από κομματικά συμφέροντα και να λειτουργεί με αξιοκρατικές διαδικασίες για όλους τους δημότες.

Σχετικά νέα

X
Translate »