Έχουμε θέμα

Κυρώσεις για τις εγκαταστάσεις υγραερίου στη Λάρνακα

Με τον καθορισμό χρονοδιαγραμμάτων για κατάληξη σε μια συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και με σκέψεις για θέσπιση αυστηρών διοικητικών προστίμων, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.
Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη και Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Λάρνακας, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βύρας ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία καθορίστηκαν χρονοδιαγράμματα «για να μπει ένα τέλος στα πλάνα και στις σκέψεις».
Το θέμα, ανέφερε, για δεκαετίες ταλανίζει τη Λάρνακα, για δεκαετίες γίνονται πλάνα και σχεδιασμοί, αλλά δεν υλοποιούνται.
Σε αυτή τη συνάντηση, πρόσθεσε, καθορίστηκαν κάποια χρονοδιαγράμματα, ώστε μέχρι το τέλος του Νοέμβρη να απευθυνθούν με επιστολές οι εταιρείες για τα πλάνα τους, το πώς θα προχωρήσουν, το κατά πόσο θα γίνει κοινοπραξία για το υγραέριο, αλλά και για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις κρατικές υπηρεσίες.
«Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα τα θέματα που αφορούν χρονοδιαγράμματα, ενέργειες από το κράτος, ενέργειες από τον Δήμο, και να γίνει μια κοινή συμφωνία, δεσμευτική», ανέφερε ο κ. Βύρας.
Πρόσθεσε ότι τέτοια συμφωνία ξανάγινε και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να είναι από όλους δεσμευτική και, κυρίως, όποιος υπαναχωρήσει, να έχει σοβαρές και σημαντικές συνέπειες. Ο Δήμος Λάρνακας, είπε, θα αντιδράσει αναλόγως αν δει ότι δεν τηρούνται ή ότι δεν προχωρά η συνομολόγηση αυτής της συμφωνίας.
Ερωτηθείς για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν, έκανε λόγο για αυστηρά διοικητικά πρόστιμα από το κράτος. Πρόσθεσε ότι αν το κράτος ευθύνεται γιατί δεν προχωρούν οι αδειοδοτήσεις ή τα έργα υποδομής, τότε ο Δήμος μπορεί να κινητοποιήσει τους πολίτες, μπορεί να κινητοποιήσεις τους δημότες, έτσι ώστε να νιώσουν όλοι αυτή την ανάγκη, αυτή την αγανάκτηση του κόσμου της πόλης, για ένα θέμα το οποίο αφορά πρώτιστα την ασφάλειά τους και δεύτερον την ανάπτυξη και την οικονομική πορεία της πόλης.
Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »