Έχουμε θέμα

Κυριακή των καρναβαλιών στην πόλη μας…χωρίς καρναβάλι

Εδώ και 2 χρόνια σαν σελίδα εκφράζουμε κάθε χρόνο την αντίθεση μας στην απόφαση του Δήμου μας, να μην διοργανώνει καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή των καρναβαλιών. Η αντίθεση μας αυτή κάθε χρόνο γίνεται πιο έντονη όταν βλέπουμε κάθε χρόνο Δήμους και Κοινότητες στην Κύπρο να διοργανώνουν το δικό τους μικρό καρναβάλι και να προσφέρουν την ευκαιρία στους κατοίκους τους να απολαμβάνουν το πνεύμα την ημέρας αυτής.

Λιοπέτρι, Ακάκι φέτος ήταν τα ”νέα entries” στο καρναβαλίστικο πάρτι. Η μεν ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει αναβαθμίσει αισθητά το καρναβάλι της τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς 3,000 κόσμος παρακολούθησε τη φετινή καρναβαλίστικη παρέλαση και δεν έστειλε τον κόσμο της στη Λεμεσό, όπως θέλουμε να κάνουμε εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη και η λογική πάει περίπατο…..

Η λογική του ”Αφού κάμνει η Λεμεσός καρναβάλι” δεν πείθει γιατί άλλες πόλεις και δήμοι κατάφεραν να χτίσουν το δικό τους καρναβάλι χωρίς να αναγκάζουν τον κόσμο τους να φεύγει σε άλλες πόλεις. Με την ίδια λογική Κατακλυσμό δεν έπρεπε να κάνει κανείς άλλος, όμως βλέπουμε τη Λεμεσό, την Πάφο και την Αγία Νάπα κάνουν χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία ότι είναι μια γιορτή της Λάρνακας.

Φυσικά φέτος ο Δήμος μας διοργάνωσε τη δική μας παιδική παρέλαση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, απόφαση θετική και την στηρίξαμε επικοινωνιακά, όμως ήταν λάθος ως προς την ημέρα διοργάνωσης (αναφερόμαστε στην παρέλαση και όχι στο έθιμο της ημέρας). Μάλιστα, πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που εξέφρασαν την αντίθεση τους στην απόφαση αυτή καθώς ήταν μια κανονική καθημερινή ημέρα και πολλοί δεν μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους να χαρούν τη γιορτή αυτή.

Και φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα…Όλη η Κύπρος να διασκεδάζει και στη Λάρνακα να έχουμε μια κανονική Κυριακή, κάτι που ζούμε κάθε εβδομάδα.

Γιατί κύριοι άρχοντες η χθεσινή ημέρα να μην ήταν γιορτή και για την πόλη μας;

Γιατί να μην δώσετε την ευκαιρία στον κόσμο της πόλης μας να ξεφύγει, χωρίς να χρειαστεί να οδηγήσει προς Λεμεσό ή άλλες επαρχίες και να μην ξοδεύσει στην πόλη μας τα χρήματα του;

Δεν χρειαζόμαστε Βασιλιά Καρνάβαλο, ούτε άρματα, ούτε κανταδόρους και δεν θέλουμε να βαφτίσουμε ”πολιτιστικά” κάτι που δεν έχει ρίζες από την πόλη μας. Μια παρέλαση σαν αυτή που έγινε την Τσικνοπέμπτη είναι αρκετή για να ζούμε στην πόλη μας αυτή την ημέρα χαράς και διασκέδασης και παράλληλα να τονώνουμε την τοπική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη η δυσαρέσκεια του κόσμου με την απόφαση για καρναβαλίστικη παρέλαση την Τσικνοπέμπτη και όχι την Κυριακή των Καρναβαλιών

Ας ελπίσουμε του χρόνου οι άρχοντες της πόλης μας να ακούσουν τον κόσμο και να έχουμε στην πόλη μας το δικό μας μικρό καρναβάλι…Εμείς ως Λαρνακείς θέλουμε μια πόλη ζωντανή όποτε αυτό είναι εφικτό..Σε 365 ημέρες θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Πιο κάτω παραθέτουμε ρεπορτάζ του Sigma από τη χθεσινό καρναβάλι στο Παραλίμνι, μια κωμόπολη που κατάφερε να διοργανώνει με επιτυχία το δικό της θεσμό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχετικά νέα

X
Translate »