ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΕΚ – Το κύπελλο στην πόλη μας

Ήταν το δίλεπτο έκρηξης της «κιτρινοπράσινης» λάβας, ήταν το δίλεπτο της σκαλιώτικης έκστασης, ήταν το δίλεπτο της εκθρόνισης του επί διετία κυπελλούχου! Ήταν το δίλεπτο της ενθρόνισης της ΑΕΚ ως νέας κυπελλούχου Κύπρου, το δίλεπτο που προσέθεσε στην τροπαιοθήκη της τη δεύτερη κούπα, το δίλεπτο που ήλθε ως επιστέγασμα και επιβράβευση μιας ολόκληρης τετραετίας άκρως μεθοδικής δουλειάς και άκρως εντυπωσιακής προόδου!

Στον 76ο τελικό του κυπέλλου Κύπρου οι Λαρνακείς κατάφεραν με δύο γκολ στο δίλεπτο 69’-71’ να ανατρέψουν το προβάδισμα του Απόλλωνα και επικρατώντας 2-1 να κατακτήσουν το τρόπαιο, για δεύτερη φορά μετά το 2003/04 και το 2-1 επί της ΑΕΛ!

Επιβράβευση στις καθυστερήσεις
Με σαφώς πιο επιθετικό προσανατολισμό ξεκίνησε τον τελικό ο Απόλλωνας, ο οποίος απείλησε για πρώτη φορά με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέδρο (7’). Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν το εντός περιοχής σουτ του Τριτσκόφσκι (16’), ενώ στο 20’ φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Κολίνας!

Εν τέλει οι «κυανόλευκοι» βρήκαν το γκολ που επιζητούσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου και κεφαλιά του Πέδρο ο Σαρδινέρο έφυγε από κανονική θέση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Σκέμπρι, ο οποίος με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα για το 1-0 (45+2’)! Για τον Μαλτέζο ήταν το τρίτο τέρμα στη διοργάνωση μετά τα δύο στο εντός έδρας 4-0 επί της Πάφου.

Ανατροπή σε δύο λεπτά!
Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές προχώρησαν στο ίδιο λεπτό στις πρώτες κινήσεις τους (Τολμές αντί Αντωνιάδη, Γιάκολις αντί Σαρδινέρο) και με τη συμπλήρωση μιας ώρας καταγράφηκαν οι πρώρες αξιόλογες φάσεις για κάθε ομάδα (60’ Μάγκλιτσα / 61’ Τριτσκόφσκι).

Η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση με μια στημένη μπάλα: από εκτέλεση φάουλ του Λαρένα ο Βάλε απέκρουσε προ της γραμμής την κεφαλιά του Καταλά, αλλά ο Τολμές στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Οι Λαρνακείς εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ τους και την ψυχρολουσία του Απόλλωνα, προκειμένου να φτάσουν άμεσα στην ολική ανατροπή! Οι «κιτρινοπράσινοι» βγήκαν τρεις εναντίον δύο στην αντεπίθεση, ο Γιάννου τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Ακοράν κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βάλε για το 2-1 (71’)!

Μοιραίος Παπουλής!
Με την είσοδο του ντα Σίλβα ο Απόλλωνα εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή του και βρήκε δύο κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, ωστόσο από ισάριθμες εξαιρετικές ασίστ του Ζελάγια ο Παπουλής μόνος απέναντι στον Κολίνας απέτυχε να σκοράρει είτε με κεφαλιά (80’) είτε με πλασέ (82’)!

Η ΑΕΚ είχε τη δική της ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν σε γύρισμα του Τολμές ο Τριτσκόφσκι από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάλε (86’)!

Ένταση κι αποβολές!
Στο 90΄ λεπτό σε μια μονομαχία Κάσες με Σατσέτι δημιουργήθηκε συμπλοκή πλειάδας παικτών για ένα τρίλεπτο, με το πέρας του οποίου ο Σωτηρίου απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αργεντινό άσο του Απόλλωνα και με απ’ ευθείας κόκκινη τον Γιάννου, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ!

76ος τελικός κυπέλλου Κύπρου
ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ   2-1
Γήπεδο: ΓΣΠ
Σκόρερ: 69’ Τολμές, 71’ Ακοράν / 45+2’ Σκέμπρι
Διαιτητές: Λούκας Σωτηρίου
Κίτρινες: Τριτσκόφσκι, Κολίνας, Τολμές, Καταλά, Αντωνιάδης (στον πάγκο) / Σατσέτι, Γιάκολις, Σκέμπρι
Αποβολές: Σατσέτι (91’ δεύτερη κίτρινη), Γιάννου (92’, απ’ ευθείας κόκκινη στον πάγκο)
Θεατές: 11.800
ΑΕΚ (3-4-2-1): Κολίνας – Μουρίγιο, Μόισοφ, Καταλά – Ακοράν, Λαρένα, Κάσες, Αντωνιάδης (57’ Τολμές) – Τρισκόφσκι, Τέτε (95’ Χέφελ) – Γιάννου (85’ Τρουγιόλς).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε – Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου – Άλεφ, Σατσέτι – Σαρδινέρο (57’ Γιάκολις), Παπουλής, Σκέμπρι (76’ ντα Σίλβα) – Μάγκλιτσα (68’ Ζελάγια).

Σχετικά νέα

X
Translate »