Breaking News

Γενικά

«Κούρεψαν» 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς της ΣΚΤ

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με λογαριασμούς του Συνεργατισμού που δεν μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα ή ακόμα δεν ξεκαθάρισαν. Μάλιστα, καταγράφηκαν και συμψηφισμοί καταθέσεων και δανείων σε 16 χιλιάδες περιπτώσεις, από τις οποίες οι 10.500 φαίνεται, σύμφωνα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, Παύλο Ιωάννου, να έγιναν παράνομα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμψήφισαν λογαριασμούς ληπτών δημοσίων βοηθημάτων όπως το ΕΕΕ, μονογονιών, συνταξιούχων και άλλων.

Τις πληροφορίες ούτε διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), θυγατρική της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Η ΚΕΔΙΠΕΣ χειρίζεται πλέον τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία που απέμειναν στη ΣΚΤ.

Επίσης, «έβαλαν χέρι» σε καταθέσεις εγγυητών δανειοληπτών του Συνεργατισμού. Συγκεκριμένος εγγυητής μάς κατήγγειλε ότι πήραν ξαφνικά από τον λογαριασμό του 60.000 ευρώ.

Όλα φαίνεται να έγιναν το Σαββατοκυρίακο, δηλαδή μετά που τα υποκαταστήματα της ΣΚΤ έκλεισαν την Παρασκευή και πριν αυτά παραδοθούν τη Δευτέρα στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, έχει έρθει σε επικοινωνία με στελέχη της ΚΕΔΙΠΕΣ και του υποσχέθηκαν ότι θα μελετήσουν τα πράγματα και θα δουν αν και πώς μπορούν να προχωρήσουν σε διορθωτικά μέτρα. Ο ίδιος πάντως οδεύει προς το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για να συζητήσει μαζί του το θέμα, καθώς φαίνεται να προκύπτουν και ποινικές ευθύνες.

Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν τελειώνουν εδώ. Δανειολήπτες, από την περασμένη Δευτέρα προσπαθούν να πληρώσουν τη δόση τους, μάταια όμως. Ενώ πήγαν σε πρώην καταστήματα της ΣΚΤ όπου εξυπηρετούνταν, οι ταμίες δεν είχαν τα στοιχεία των λογαριασμών για να εισπράξουν τις δόσεις των δανείων.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »