Τουρισμός

ΚΟΤ: Τα δικαιώματα όσων θα κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία στην Κύπρο

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και  την προστασία του ως καταναλωτή, σε μια περίοδο που οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παραθέτει κάποιες πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, σε σχέση με τη διαμονή σε ξενοδοχειακά και άλλα τουριστικά καταλύματα (επιχειρήσεις):

•    Η επιχείρηση μπορεί να ζητήσει προκαταβολή με ποσό ίσο με τρεις (3) διανυκτερεύσεις για την καλοκαιρινή περίοδο και μία (1) διανυκτέρευση για τη χειμερινή περίοδο.

•    Ο πελάτης δικαιούται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής, νοούμενου ότι γίνει ακύρωση, τουλάχιστον επτά (7) μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης.

•    Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μπορεί να τηρήσει την κράτηση, θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιχείρηση υποχρεούται όπως εξασφαλίσει, πριν από την άφιξη, αποδεκτή από τον πελάτη εναλλακτική διαμονή.

•    Ο πελάτης που διαμένει στην επιχείρηση δικαιούται παράλληλα με τη χρήση του δωματίου να κάνει χρήση και των κοινόχρηστων χώρων αυτής, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση. Επιπρόσθετη επιβάρυνση ενδεχομένως να υπάρχει για τη χρήση σάουνας, τζακούζι και άλλων διευκολύνσεων. Σε περίπτωση που υπάρχουν ξαπλώστρες μπροστά από την επιχείρηση, αλλά εκτός του γηπέδου αυτής, τότε μπορεί να υπάρχει ανάλογη χρέωση.

•    Οι επιχειρήσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τον πελάτη ελάχιστη διάρκεια παραμονής (π.χ. πέραν της μιας νύκτας).

•    Επιχειρήσεις που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή, απαραίτητα πρέπει να εργοδοτούν ναυαγοσώστη ή κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο επιτήρησης για την ασφάλεια των λουσμένων.

•    Αποτελεί υποχρέωση της επιχείρησης να αναρτά, σε περίοπτο χώρο, στο χώρο υποδοχής και στα υπνοδωμάτια, κατάλογο με τις ελάχιστες και τις μέγιστες εγκεκριμένες τιμές χρέωσης

Σημειώνεται ότι, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, ο Οργανισμός εκδίδει «Οδηγό Διακοπών» που είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.visitcyprus.com και στα γραφεία πληροφοριών του Οργανισμού, σε όλες τις επαρχίες

Πηγή : inbusiness

Σχετικά νέα

X
Translate »