Εκπαίδευση

Κορυφώνεται ο πόλεμος στην Παιδεία- Στα άκρα οργανώσεις και ΥΠΠ

Στο κόκκινο οι σχέσεις Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

 

Ο λόγος οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού έργου.

Επίσημες πηγές του Προεδρικού δηλώνουν ότι οι απαλλαγές των εκπαιδευτικών από τον διδακτικό χρόνο κοστίζουν στο κράτος 52 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας είναι 1 δις και 70 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά μόνο τα 30 εκατομμύρια καταλήγουν σε αναπτυξιακά έργα. Τα υπόλοιπα πάνε σε μισθούς και άλλα έξοδα.

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί καλούν την κυβέρνηση να αρχίσει να επιστρέφει στην έδρα τους εκπαιδευτικούς που έχει αποσπάσει σε υπουργεία και στο προεδρικό.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ ΚΑΙ ΟΛΤΕΚ, σε κοινή ανακοίνωση τους ξεκαθαρίζουν ότι διακόπτουν κάθε επαφή με τον Υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζοντας τον αναξιόπιστο ομιλητή.

“Οι αποφάσεις λήφθηκαν μονομερώς, χωρίς να προηγηθεί ο  νομοθετικά ρυθμισμένος θεσμικός διάλογος σε οποιοδήποτε στάδιο.
Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία φιμώνονται οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, οι οποίες παραγνωρίζονται προκλητικά και παράνομα. Το Δημόσιο Σχολείο διαλύεται εκούσια από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, με αποφάσεις που πλήττουν πρωτόγνωρα την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά και την αποκλειστική ευθύνη φέρει η παρούσα Κυβέρνηση”, αναφέρει ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συγκαλούν έκτακτη συνεδρία για λήψη αποφάσεων, τονίζοντας ότι η αντίδραση και τα μέτρα τους θα είναι ανάλογα των προκλητικών, απαράδεκτων και ατεκμηρίωτων αποφάσεων.

Στο μεταξύ αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων εξετάσεων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Σχετικά νέα

X
Translate »