Breaking News

Αθλητικά Νέα

Κορυφαίες συμμετοχές στο Ράλι Κύπρος 2018

17 πληρώματα με αυτοκίνητα κατηγορίας R5

Μόλις μερικές μέρες απομένουν από την εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2018 και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι ομάδες και πληρώματα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους. Ήδη βρίσκονται στην Κύπρο τόσο τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα όσο και τα αυτοκίνητα υποστήριξης μαζί με τους μηχανικούς και το προσωπικό, με το Service Park να παίρνει τη γνωστή του μορφή παρά τη μαρίνα της Λάρνακας.

 

Συνολικά εξήντα δύο πληρώματα βρίσκονται στη λίστα των συμμετοχών του φετινού Ράλι Κύπρος. Μια λίστα με ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και την αφρόκρεμα των Κυπρίων οδηγών. Η λίστα των συμμετοχών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει 50 συνολικά πληρώματα ενώ άλλα δώδεκα πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Πληρώματα που προέρχονται από 19 συνολικά χώρες. 39 από την Κύπρο, τρία από την Ουγγαρία, δύο από Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία και ένα από χώρες όπως: Πορτογαλία, Πολωνία, Φιλανδία, Γερμανία, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, ακόμα και από τη μακρινή Βραζιλία και Αργεντινή. Μαζί και πληρώματα από τη Μέση Ανατολή και τα Εμιράτα από χώρες όπως το Λίβανο, το Κατάρ, Κουβέιτ και Ομάν.

Μεταξύ των κορυφαίων συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως το νικητή του φετινού Ράλι Ακρόπολις, Πορτογάλο Bruno Magalhaes, τον πέντε φορές νικητή του Ράλι Κύπρος Nasser Al-Attiyah αλλά και το νικητή του 2016, Ρώσο, Alexey Lukyanuk. Σίγουρα οι κορυφαίοι αυτοί οδηγοί θα συναντήσουν μεγάλο ανταγωνισμό από μια άλλη λίστα πολύ γρήγορων οδηγών όπως τον Τσέχο Αntonin Tlustak, τον Ούγγρο Nobert Herczig, τον Πολωνό Hubert Ptaszek, το Φιλανδό Jusso Nordgren, το Γερμανό Albert Von Thurn Und Taxis και πολλούς άλλους.

Δυναμικό παρών και από πλευράς Κυπριακών συμμετοχών. Δέκα συνολικά πληρώματα με την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους θα τρέξουν και για τους βαθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος Σίμο Γαλαταριώτη με το Skoda Fabia R5 και τον Αντώνη Ιωάννου στη θέση του συνοδηγού. Το πλήρωμα προέρχεται από μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση στο πρόσφατο Ράλι Ακρόπολις και σίγουρα θέλουν να συνεχίσουν την πολύ καλή τους πορεία. Το ίδιο και για το νεαρό ταλαντούχο Αλέξανδρο Τσουλόφτα με το Citroen DS3 R5. Με τον Αντώνη Χρυσοστόμου, μπορεί να αποχώρησαν από το Ράλι Ακρόπολις ενώ κρατούσαν την τέταρτη θέση γενικής, αλλά έχουν βλέψεις για μια εξαιρετική παρουσία στον εθνικό μας αγώνα.

Με αυτοκίνητα κατηγορίας R5 θα έχουμε στον αγώνα άλλα δύο Κυπριακά πληρώματα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Γιάγκου με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου με Hyundai i20 R5 και τους Αντώνη Χειλιμήντρη και Στέλιο Ηλία με Citroen DS3 R5. Δύο συμμετοχές που στοχεύουν μια πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα.

Τέσσερα από τα έξι πληρώματα που αγωνίζονται στην κατηγορία ERC2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φέρουν την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους. Πρόκειται για τους Πέτρο Παντελή, Πανίκο Πολυκάρπου, Ανδρέα Ψάλτη και Μιχάλη Ποσείδια που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Αργεντινό Juan Carlos Alonso και τον Ιταλο Zelindo Melegari για μια θέση στο βάθρο. Η κατηγορία ERC3, που περιλαμβάνει αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς, περιλαμβάνει επτά πληρώματα με κορυφαίους οδηγούς. Μεταξύ τους και η Βρετανίδα Catie Mannings αλλά και ο Γάλλος Laurent Pellier της ομάδας Sainteloc Junior Team με Peugeot 208 Vti R2. Την Κύπρο εκπροσωπούν δύο βετεράνοι των κυπριακών αγώνων. Ο Χρίστος Μαννούρης θα οδηγήσει ένα Citroen DS3 R3T ενώ ο Κωνσταντίνο Τελεβάντο ένα Ford Fiesta R2.

Επίσης, για τους βαθμούς του μεσανατολικού πρωταθλήματος θα αγωνιστούν άλλα δεκατρία Κυπριακά πληρώματα. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους, Σταύρο Αντωνίου, Κώστα Ζήνωνος, Σάββα Σάββα,  Ανδρέα Φιλίππου και Γιώργο Αγαθοκλέους. Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσου και ονόματα όπως οι Αντρέου, Γιάγκου, Κυριάκου, Εγγλέζου, Κώστας και Στέλιος Λαός, Ρούσου και άλλοι. Τους βαθμούς για τη δικίνητη κατηγορία του Μεσανατολικού πρωταθλήματος διεκδικούν και οι Παναγιώτης και Ανδρεάς Ξενοφώντος με Honda Civic Type R. Με ίδιο αυτοκίνητο και οι Ζαχαρίας Μανώλη και Κώστας Ευρυπίδου που τρέχουν για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Σε ξεχωριστή λίστα εκκίνησης τρέχουν άλλα δώδεκα Κυπριακά πληρώματα που θα βαθμολογηθούν μόνο για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

 

Όπως είναι ήδη γνωστό το Ράλι Κύπρος θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου και αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Τα πληρώματα που βρίσκονται στη λίστα θα έχουν να συμπληρώσουν 758,36 χιλιόμετρα και δεκατρείς ειδικές διαδρομές μήκους 204.92 χιλιομέτρων.

 

Μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στις 18:30 από τις Φοινικούδες, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσει η διανυκτέρευση στη Λάρνακα και την Κυριακή 17 Ιουνίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει φυσικά τόσο η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας όσο και οι δύο τελευταίες που φέρουν την ονομασία Golden Stages και μοιράζουν χρηματικά ποσά τους νικητές. Διαδρομές που υποστηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Auto parts αποκλειστικό αντιπρόσωπο των λιπαντικών ΕNEOS Motor Oil στην Κύπρο. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:30.

Σχετικά νέα

X
Translate »