Κοινωνία

Κοπέλες που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί διοργανώνουν κάθε Κυριακή φιλανθρωπικό παζαράκι

Είναι  φαγητά από χώρες μακρινές όπως οι Φιλιππίνες το Βιετνάμ η Σρι Λάνκα που τα μαγειρεύουν οι κοπέλες της διπλανής μας πόρτας. Τα κορίτσια που καθαρίζουν τα σπίτια μας, ή που πληρώνονται για να κάνουν αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε, δηλαδή να προσέχουμε τους ηλικιωμένους γονείς μας.

Οι κοπέλες που έρχονται στην Κύπρο για να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί, κάθε Κυριακή στη Λάρνακα, περνούν το μοναδικό ρεπό που έχουν, πουλώντας φαγητά  στο υπαίθριο παζαράκι που στήνουν, απέναντι από την Καθολική εκκλησία της Παναγίας των Χαρίτων. Τα χρήματα τα στέλνουν για να βοηθήσουν φτωχούς και άστεγους και τα μικρά παιδιά που έχουν χάσει τα σπίτια τους σε τυφώνες  και άλλες καταστροφές.

Κάθε Κυριακή πρωί, οι κοπέλες πηγαίνουν  στην Καθολική εκκλησία για να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Το Παζαράκι αρχίζει όπως μας ανέφεραν στις 6 το πρωί και τελειώνει μετά την Λειτουργία, γύρω στις 10 το πρωί, όταν όλες οι κοπέλες βγαίνουν και ψωνίζουν, βοηθώντας παράλληλα τον τόπο τους. να γειτονικό εστιατόριο,

Το φιλανθρωπικό παζαράκι απέναντι από την Εκκλησία των Χαρίτων, είναι και μια ευκαιρία για τα κορίτσια να κοινωνικοποιηθούν, να συναντήσουν η μία την άλλη, να μάθουν τα νέα από την πατρίδα τους, να μιλήσουν στη γλώσσα τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μια, στο σπίτι τους στη μακρινή Ασία, ή και στο σπίτι που τους προσφέρει δουλειά εδώ στην Κύπρο, όπου πολλές φορές δυστυχώς, η «Μάνταμ» και ο «Σερ», θεωρούν ότι είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Οι κοπέλες στο παζαράκι της εκκλησίας των Χαρίτων, έδειξαν ένα μεγαλείο ψυχής που δεν το βλέπουμε ή δε θέλουμε να το δούμε και καμιά φορά το προσπερνάμε. Με τον πενιχρό τους μισθό, με τα προβλήματα στην πατρίδα τους που τους ανάγκασαν να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη για να εργαστούν, είχαν τη μεγάλη καρδιά να θυσιάσουν το μοναδικό ρεπό τους, για να στείλουν ένα χέρι βοήθειας στα άστεγα παιδιά και στους φτωχούς, εκεί πέρα στους μακρινούς εξωτικούς προορισμούς, όπου φτώχεια και εξαθλίωση βασιλεύει.

Σχετικά νέα

X
Translate »