Εκπαίδευση

Κονδύλια για να επιλυθούν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του Λυκείου Βεργίνας

Κονδύλια για να επιλυθούν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λύκειο Βεργίνας προσπαθεί να εξεύρει το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των καθηγητών του Λυκείου Βεργίνας, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, σε επί τόπου επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα στο εκπαιδευτήριο, ξεκαθάρισε ότι για φέτος δεν υπάρχουν κονδύλια για ριζική επίλυση των προβλημάτων, παρ’ όλα αυτά δόθηκαν οδηγίες, αφ’ ενός στη Σχολική Εφορεία, για άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, και στις Τεχνικές Υπηρεσίες για ιεράρχηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων σχετικών με την υλικοτεχνική υποδομή.

Στο Λύκειο Βεργίνας υπάρχουν κτηριακά προβλήματα διότι η στάθμη του νερού στην περιοχή είναι πολύ ψηλή και τα εδάφη αργιλικά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται διάβρωση στους τοίχους και ρωγμές λόγω της διόγκωσης και καθίζησης του εδάφους. Σύμφωνα με τον Υπουργό, καταβάλλεται προσπάθεια από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να επιλυθούν σταδιακά τα προβλήματα του σχολείου.

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο έχουν γίνει έργα συντήρησης πέρυσι και πρόπερσι. Το καλοκαίρι του 2015 προχώρησαν σε αντικατασταθεί τα μωσαϊκά, είχαν επιδιορθωθεί οι τοίχοι που είχαν φθαρεί από την υγρασία, είχαν ανακαινιστεί οι τουαλέτες. Το συνολικό κόστος ανακαίνισης έφτασε τις €83.000.

Τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η συντήρηση της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης με βελτίωση της ηχητικής, ηλεκτρολογική αναβάθμιση, πλήρη συντήρηση των χώρων υγιεινής και αντικατάσταση των αποχωρητηρίων τουρκικού τύπου, με κόστος €50.000.

Σχετικά νέα

X
Translate »