Έχουμε θέμα

Κοινοπραξία ή όχι για την μεταφορά γκαζιού;

Επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση για δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών υγραερίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» η εν λόγω πρόταση επανήλθε μετά τη σύσκεψη που είχαν την Παρασκευή (10 Νοεμβρίου) στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να γίνει μια ανασκόπηση της κατάσταση γύρω από το θέμα της μετακίνησης των οχληρών εγκαταστάσεων από τα παράλια της Λάρνακας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Ενέργειας, Γεωργίας, ο δήμαρχος Λάρνακας, εκπρόσωποι των εταιρειών και εμπλεκόμενες εταιρείες.

Μετά τη σύσκεψη, οι εταιρείες φαίνεται να το ξανασκέφτονται για τη σύσταση της κοινοπραξίας VLPG PLANT LTD καθώς οι εκπρόσωποι τους (Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd, Petrolina Holdings Ltd, Συνεργατική Εταιρεία Σύνεργκαζ Ltd και Intergaz Ltd) ανέφεραν πως είχαν νέα συνάντηση με την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και έμειναν ικανοποιημένοι με τα όσα λέχθηκαν αναφορικά με τους όρους με τους οποίους αρχικά διαφωνούσαν. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες άρχισαν να συζητούν ξανά ενεργοποίηση της κοινοπραξίας και αποφασίστηκε να τους δοθεί διορία ενός μηνός για να καταθέσουν τις θέσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν από την Λάρνακα στο Βασιλικό.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν ολοκληρωμένο υπόμνημα με τα ζητήματα που χρειάζονται διευθέτηση σε σχέση με τις υποδομές στο Βασιλικό. Αποφασίστηκε, επίσης, πως μέχρι το τέλος του 2017 να υπογραφεί συμφωνία που να έχει νομική και δεσμευτική ισχύ για τις εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να δεσμευτούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σε ρήτρες παραβίασης αυτών των χρονοδιαγραμμάτων.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »