Γενικά

Κλειστοί ναυαγοσωστικοί πύργοι σε Πάφο και Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

λειστοί παραμένουν ναυαγοσωστικοί πύργοι σε Λάρνακα και Πάφο, εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και Υπουργείου Εσωτερικών. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυαγοσωστών Αντρέας Ησυχίου, εξήγησε οτι τρείς συνολικά πύργοι στην περιοχή της Πάφου: στα μπάνια, στο Φάρο και στο ξενοδοχείο Alexander the Great δεν έχουν ανοίξει απο το Δημαρχείο, παρά το γεγονός οτι οι ναυαγοσώστες βρίσκονται εκεί χωρίς να έχουν πρόσβαση, καθώς υπάρχει διαφωνία σε οτι αφορά στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που εκπονήθηκε απο τον Διοικητή του Κέντρου Ελέγχου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

“Πρέπει να λυθούν άμεσα αυτά τα προβλήματα γιατί είναι απαράδεκτο οι ναυαγοσώστες να μην έχουν τα απαραίτητα, να μην μπορούν να πάρουν τον απινιδωτή απο τον πύργο και να κάθονται στην παραλία.”

 

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε οτι για πρώτη φορά τα θέματα ναυαγοσωστικής αντιμετωπίζονται συνολικά και με επιστημονικό τρόπο.

“Συνεργαστήκαμε με εμπειρογνώμονες, υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες, τα οποία είδαμε με Δημάρχους, επάρχους και κοινοτάρχες. Υπάρχουν διαφορές που θα τις δούμε, πόσοι πύργοι χρειάζονται, με τι προδιαγραφές, σε πόση απόσταση, με βάση πάντα ευρωπαϊκά πρότυπα”

 

Σχετικά νέα

X
Translate »