Αναπτυξιακά Έργα

Κλείνει το μάτι στο Radisson Blu το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων

Μέχρι στιγμής θετικά τα αρμόδια τμήματα για το ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Tην είδηση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Καταρχήν θετικά τοποθετήθηκαν τα αρμόδια Τμήμα ενώπιον του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με την αίτηση της S & H Hadjiyiannis Buildings Ltd για χορήγηση πολεοδομικής άδειας, κατά παρέκκλιση προνοιών του τοπικού σχεδίου Λάρνακας, για ανέγερση του Radisson Blu Conference and Airport Hotel πλησίον του αεροδρομίου Λάρνακας.

Η δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού, με το θετικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να σπρώχνει την επένδυση ολοένα και πιο κοντά στην έναρξη της υλοποίησης της.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της χρονιάς η Sunnyseeker Hotels ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον διεθνή όμιλο Carlson Rezidor Hotel Group για την ανέγερση του ξενοδοχείου.

Ο Όμιλος Χατζηγιάννη ζήτησε όπως εξεταστεί η αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του τοπικού σχεδίου Λάρνακας, για αστικό ξενοδοχείο δυναμικότητας 180 δωματίων (360 κλινών) σε τεμάχιο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι με βάση τον ΚΟΤ, η ανάπτυξη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και όχι ως αστικό ξενοδοχείο, λόγω μη εφαρμογής μέχρι σήμερα των κανονισμών για αστικά ξενοδοχεία.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που η εν λόγω ανάπτυξη ενέπιπτε στα αστικά ξενοδοχεία, τότε ο επιτρεπόμενος αριθμός δωματίων θα ήταν 15-80.

Διαβάστε τη συνέχεια στο InBusiness.com 

Σχετικά νέα

X
Translate »