Γενικά

Κι άλλη καθυστέρηση για το νέο σύστημα φωτοεπισήμανσης

Δεν αναμένεται σύντομα η λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης για σκοπούς καταγραφής τροχαίων παραβάσεων, όπως ενημερώθηκε την Παρασκευή η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Προκοπίου είπε ότι συζήτησαν και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα και διαπίστωσαν ότι η Κύπρος βρίσκεται πάρα πολύ πίσω όσον αφορά την εφαρμογή του νέου συστήματος με τις κάμερες. Τώρα, ανέφερε, έχουν τελειώσει οι τεχνικοί όροι και χρειάζεται μια άλλη διαδικασία η οποία θα πάρει το χρόνο της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, πρόσθεσε, οι κάμερες θα είναι 90 σταθερές και 20 κινητές, θα ελέγχουν την ταχύτητα και το κόκκινο και θα φωτογραφίζουν από πίσω. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν κυρίως σε σημεία που είναι επικίνδυνα όσον αφορά θέματα οδικής ασφάλειας και αυτό θα είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε να έρθει ο αρμόδιος Υπουργός σε συνεδρία της Επιτροπής σε ένα μήνα για να ενημερώσει την Επιτροπή, με περισσότερες λεπτομέρειες, στο βαθμό που θα μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »