Περιβάλλον

Καταπολέμηση κουνουπιών στην πόλη μας

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί, για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη. Οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί, που ξεκίνησαν τέλος Ιανουαρίου, από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, έχουν στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές των Αλυκών, όπου συνήθως παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων, επείδη είναι προστατευόμενη περιοχή. Στην πιο πάνω αναφερόμενη περιοχή εμφανίζονται αυτή την εποχή και έντομα, (μη υγειονομικής σημασίας), που δε τσιμπούν αλλά πιθανόν να είναι ενοχλητικά στους περιοίκους.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί το Κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψης κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους.

Για οποιαδήποτε παράπονα σχετικά με τα κουνούπια, ο Δήμος Λάρνακας καλεί το Κοινό να ενημερώνει, στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου, στο τηλέφωνο 24816530.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 9 Μαΐου 2017

Σχετικά νέα

X
Translate »