Κοινωνία

«Καμία σύνδεση του Δήμου Λευκάρων με τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας ζώων»

Εικόνες ντροπής, με αδέσποτα ζώα να βρίσκονται σε χώρο φιλοξενίας σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με διάσπαρτα κόκκαλα, βρωμιά από περιττώματα σκύλων και δυσωδία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.Το συγκεκριμένο υποστατικό ανήκει σε ιδιώτη στο χωριό Λευκάρων και – σύμφωνα με τις χθεσινές καταγγελίες – ο Δήμος αγοράζει από τον συγκεκριμένο υπηρεσίες.
Σε επικοινωνία του Reporter με τον Δήμαρχο Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους, για τις εικόνες ντροπής που δημοσιεύτηκαν, ο ίδιος ανέφερε πως  ο Δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή με το συγκεκριμένο υποστατικό και πως δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στον ιδιώτη από τον Δήμο.
Επίσης ο Δήμαρχος Λευκάρων αναφέρθηκε σε όλες τις διαδικασίες στις οποίες είχε προβεί από  πριν ο Δήμος για το ζήτημα των αδέσποτων ενώ αναφέρθηκε στην μη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος
«Θα είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα υπερασπιζόταν οποιονδήποτε κακοποιούσε τα ζώα. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα μια από τις προτεραιότητες μας ήταν να υπάρξει σωστή διαχείριση ελέγχου, εποπτείας των ζώων. Κάτι το οποίο στη  πράξη σημαίνει συγκεκριμένες ενέργειες για να έχουμε και λόγο και γνώση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος  Σοφοκλέους.
Ο Δήμος προσπάθησε να βρει λύση
«Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία  ο Δήμος Λευκάρων είχε εγγεγραμμένα ποριστικά μέχρι το τέλος του 2016 δύο εγγεγραμμένους σκύλους. Σήμερα μέσα από επιμονή έχουν ξεπεράσει τους 100. Η εγγραφή σκύλων σημαίνει φροντίδα, εποπτεία και έλεγχο. Κάθε μήνα τον τελευταίο χρόνο είχαμε σύσκεψη θέμα αυτής της προσπάθειας μαζί με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσία, τη Υγειονομική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα πριν δημοσιευθεί το ατυχές γεγονός σε σύσκεψη μαζί με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Λάρνακας είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες να επισκεφτούν έκτακτα χώρους ώστε να υπάρχει και έλεγχος και αποτελεσματικότητα», συμπληρώνει ο Δήμαρχος Λευκάρων.
Υπάρχει νομοθεσία αλλά δεν εφαρμόζεται
«Στην πορεία αυτή υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, όχι  η νομοθεσία αλλά η εφαρμογή της. Η υπηρεσία του Δήμου Λευκάρων αρνείται πεισματικά να προχωρεί στην «σύλληψη» ενός αδέσποτου γιατί είναι εκτός των καθηκόντων τους και συμφωνήθηκε αφού δεν υπάρχει υπηρεσία μια απόφαση κατ οικονομίαν την τελευταία εβδομάδα τα αδέσποτα και τα εγκαταλειμμένα ζώα να συνεργαστούμε με συγκεκριμένο ιδιώτη δημότη για να τα περισυλλέγει», τονίζει ο κύριος Σοφοκλέους.
Σχετικά με το αν έχει δοθεί χρηματικό ποσό από τον Δήμο για ενίσχυση της βοήθειας στον συγκεκριμένο ιδιώτη, ο ίδιος αναφέρει πως δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Συγκεκριμένα  ανάφερε, «Ο δήμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Και προηγήθηκε επίσκεψη στο χώρο από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  και του έγιναν έδωσαν συγκεκριμένες παρατηρήσεις για διορθωτικά  μέτρα αλλά σε καμία περίπτωσης δεν δόθηκαν στο Δήμαρχο Λευκάρων το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις συγκεκριμένες ημέρες».
Τα επόμενα βήματα
Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα των δημοτικών αρχών στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων ο Δήμαρχος Λευκάρων τόνισε πως  θα συγκληθεί άμεσα σύσκεψη και θα απαιτηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια ενώ παράλληλα θα συνεχίσει την προσπάθεια να εγγράφονται όλοι οι σκύλοι. Έλεγχος, φροντίδα και περίθαλψη σε όλα τα αδέσποτα.
«Το Κτηνιατρείο και η αστυνομία έχουν ήδη ενημερωθεί για το ζήτημα για ν πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό που ζητώ είναι να μην υπάρχει ταύτιση με το Δήμο», συμπλήρωσε.

Σχετικά νέα

X
Translate »