Οικονομία

Και επίσημα το Επιμελητήριο του Λιβάνου βρίσκεται στην Λάρνακα

Tης Νίκης Μιχαήλ

Είναι γεγονός ότι η πόλη μας τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικές σχέσεις με το Λίβανο, κυρίως επιχειρηματικά αφού δεν είναι λίγοι οι Λιβανέζοι επιχειρηματίες που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πόλης μας και μάλιστα με μεγάλες επενδύσεις.

Μετά την επίσημη επίσκεψη που είχε ο Δήμαρχος μας στο Λίβανο τον περασμένο Μαϊο, όπου παρουσίασε την πόλη μας σε επιχειρηματικό forum σαν επενδυτικό προορισμό την περασμένη Παρασκευή έγινε το πρώτο θετικό βήμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Λάρνακας και του επιχειρηματικού κόσμου του Λιβάνου.

Συγκεκριμένα, μετά από μια πολύμηνη προσπάθεια του συμπολίτη μας επιχειρηματία κ. Λούη Δημητρίου έγινε κατορθωτή η κάθοδος του Επιμελητήριο του Λιβάνου με δημιουργία γραφείου στην πόλη μας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς στόχος της όλης ενέργειας είναι να αναπτυχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ Λιβανέζων επιχειρηματιών και της Λάρνακας, πόλη την οποία δείχνουν να αγαπούν και να εκτιμούν ιδιαίτερα.

Τα επίσημα τα εγκαίνια του γραφείου έγιναν την περασμένη Παρασκευή, παρόντος αρκετών επιχειρηματιών από το Λίβανο και τοπικών επιχειρηματιών, καθώς επίσης και του Δημάρχου κ. Ανδρέα Βύρα.

Ο κος Βύρας ανέφερε στην ιστοσελίδα μας: Η παρουσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου στην πόλη μας είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς σαν πόλη αποκτούμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα όσο αναφορά τους Λιβανέζους επενδυτές οι οποίοι σκέφτονται να επενδύσουν στην Κύπρο. Εμείς ως τοπική αρχή χαιρετίζουμε την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου στην πόλη μας και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να εξελιχθεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των 2 πλευρών.

Ο κος Λούης Δημητρίου ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει αυτή η εξέλιξη μας ανέφερε: Καλωσορίζω με τη σειρά μου το Εμπορικό Επιμελητήριο του Λιβάνου στην πόλη μας, εξέλιξη την οποία αν εκμεταλλευτούμε με το σωστό τρόπο μόνο όφελος θα έχει για την πόλη μας. Είναι σημαντικό ως επιχειρηματίες της πόλης, να προσπαθούμε ο καθένας μας μέσω των γνωριμιών μας, να βοηθούμε και να προωθούμε την πόλη και τις προοπτικές της εκεί και όπου μπορούμε. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μια από τις προεκλογικές μου εξαγγελίες στις Δημοτικές εκλογές (υποψήφιος Δήμαρχος) την οποία τήρησα άσχετα αν δεν έχω εκλεγεί. Με το δικό μου τρόπο στηρίζω τον κ. Βύρα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά σαν πόλη.

Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και με τη δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου έχουν δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην δραστηριοποίηση μεταξύ επιχειρηματιών Κύπρου και Λιβάνου.

Eπιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »