Εκπαίδευση

Καινούρια Προγράμματα 2016-2017

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τα προγράμματα που θα προσφέρονται για τη χρονιά 2016-2017

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν μέσα από μια μεγάλη επιλογή πώς θα αξιοποιήσουν ποιοτικά και δημιουργικά τη φετινή σχολική χρονιά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας! Δημιουργική Γραφή, Μουσική, Προσωπική Εξέλιξη, Κατασκευές και Δημιουργικότητα, Θέατρο, Γιόγκα, Λέσχες Βιβλίου και άλλα, όλα κάτω από μία στέγη μαζί με εξαιρετικούς εκπαιδευτές και επαγγελματίες
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24-001502

 

Γιόγκα για Παιδιά και Εφήβους

Η παιδική γιόγκα μοιάζει με ένα παιχνίδι χωρίς ανταγωνισμό. Τα παιδιά χρησιμοποιούν όλο τους το σώμα και όλες τους τις αισθήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

– μπαίνουν σε ιστορίες με το σώμα τους, μιμούνται ζώα και αντικείμενα και έτσι σταδιακά αυξάνεται η σωματική δύναμη και η ευλυγισία τους.

– κατά τη διάρκεια των ασκήσεων χρειάζεται να συγκεντρωθούν για να εκτελέσουν μια πόζα αλλά και για να ακολουθήσουν οδηγίες που τους δίνονται προφορικά. Αυτό τα βοηθάει να αυξήσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής.

-εκπαιδεύονται να αναπνέουν συνειδητά και να χαλαρώνουν, δεξιότητες που μπορούν αργότερα να τις μεταφέρουν και στην καθημερινότητα τους, στο σχολείο, σε περίοδο εξετάσεων, αγώνων και οποτεδήποτε νιώσουν άγχος.

Ομάδες για παιδιά και έφηβους 4-6χρ, 6-12χρ και 12-16χρ

Έναρξη εργαστηρίων: 04/10

Εκπαιδεύτρια: Στάλω Ιωακείμ (Δασκάλα Γιόγκα με ειδίκευση για Γιόγκα για Παιδιά-YogaSatsangaAshram)

 

«Βουτιά στο Χρώμα»

Έναρξη εργαστηρίων: 23/09 Για παιδιά από 6χρ-12χρ

Βουτιά στο χρώμα, το καινοτόμο πρόγραμμα για παιδιά 6-12 χρόνων, το εκκολαπτήριο των δυνατών, χαρούμενων, και επιτυχημένων παιδιών, με ανανεωμένη ύλη και θέματα που ακουμπούν κάθε πτυχή της προσωπικότητας τους, ξεκινάει τον νέο κύκλο προγραμμάτων και εντυπωσιακών του δράσεων και αυτή τη χρονιά! Βασικός του άξονας οι εξελιγμένες επιστήμες του NLP & της Χρωματοθεραπείας, ενώ ντύνετε με τέχνες, αφηγήσεις, περιηγήσεις, θεατρική έκφραση, συγγραφή, μουσική, δημιουργική έκφραση,  επισκέψεις από ειδικούς, πειράματα, μεγάλες ομαδικές δράσεις και πολύ κέφι.

«Εδώ μαθαίνουμε τα πάντα για τη ζωή!» όπως πολύ σωστά μας έχει πει η ΣΦ, παιδάκι που συμμετείχε στο πρόγραμμα

Εκπαιδεύτρια: ΈλεναΧατζηγεωργίου,

IAMC Accredited Mind Coach, Specialising in NLP & Colour Therapy 

Ενώ πριν από την επίσημη του έναρξη, το Βουτιά στο Χρώμα καλεί όλα τα παιδιά της Πόλης, για να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί, τη ΧΑΡΑ στον ‘τοίχο’ και στις καρδιές μας, με το δημιουργικό εργαστήριο:

 

 

ΤΗ ΧΑΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

17/9/2016, 10πμ-12

To πρόγραμμα Βουτιά στο Χρώμα, πριν από την επίσημη έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων του, στη Λάρνακα, προσκαλεί όλα τα παιδιά της πόλης να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό πολύχρωμο εργαστήριο, που θα τους δείξει τον τρόπο που καθημερινά μπορούν να αξιοποιήσουν, για να αφήνουν πίσω τους δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα, και να ανοίγονται ξανά στη ΧΑΡΑ της ζωής.

Το εργαστήριο θα οδηγήσει στη δημιουργία από τα παιδιά στους τοίχους του Βουτιά στο Χρώμα, του πιο πολύχρωμου τοπίου!

Στο εργαστήριο μας προσκαλούμε και τους γονείς! Συμμετοχή €2 για κάθε παιδί.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και κρατήσεις: +357 99616773, 24001502

Θεατρικό εργαστήρι για Παιδιά και Νεανική Σκηνή

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 6-12χρ

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια βιωματική δραστηριότητα, όπου τα παιδιά μέσα από τη μίμηση,

την κίνηση, τη μουσική εκφράζονται και επικοινωνούν με ένα διαφορετικό τρόπο.

Το παιδί μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και να ενισχύσει τη σκέψη του, τα συναισθήματα και τη φαντασία του.

Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι αναπτύσσουν διάφορες ικανότητες, όπως:

  • κοινωνικότητα, σεβασμό, δημιουργικότητα, αίσθημα ευθύνης, συνεργασία, πρωτοβουλία
  • καταφέρνουν να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να καταλαβαίνουν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν
  • να αναπτύσσουν σταδιακά τη δυνατότητα της αυτοέκφρασης (λεκτικής και μη λεκτικής) και του αυτοέλεγχου των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς
  • τόνωση της αυτοπεποίθησης τους.

Το θεατρικό παιχνίδι περιλαμβάνει:

Aσκήσεις γνωριμίας & εμπιστοσύνης

Διάφορες τεχνικές γνωριμίας με το θέατρο ανάλογα με τους στόχους που έχουν τεθεί για

την κάθε ομάδα παιδιών

Παιχνίδια, σωματική έκφραση, παντομίμα

Επιλογή μιας ιστορίας και δραματοποίηση της ιστορίας αυτής

Ανάλυση μύθων, παραμυθιών

Χρήση αντικειμένων για τη δημιουργία ρόλων και σκηνικών 

Νεανική Σκηνή: Για εφήβους και νέους, αυτή η ομάδα προετοιμάζεται για να παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, κοινότητες και άλλους χώρους, συμμετέχοντας σε όλη τη διαδικασία υλοποίησης μιας παράστασης (σενάριο, σκηνογραφία, τεχνική υποστήριξη κλπ)

Από 12χρ+

Έναρξη εργαστηρίων: 13/09

Εκπαιδευτής-Δάσκαλος Θεάτρου: Αυγερινός Σανταμάς

 

 «Μουσικοτεχνάσματα»

Μουσικοτεχνάσματα στο χώρο της τέχνης και της φαντασίας.

Tα Μουσικοτεχνάσματα είναι ένα μουσικό εργαστήρι που προωθεί την αγάπη για την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση στα παιδιά. Μέσα από τον κόσμο της μουσικής δημιουργούμε ένα ασφαλές και ιδανικό περιβάλλον για τους μικρούς μας ήρωες που καθημερινά μας εκπλήσσουν με τα δικά τους ευρήματα και τεχνάσματα.

Το μουσικό εργαστήρι απευθύνεται σε ηλικίες 3-9 χρονών και προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να μάθουν την ενεργητική ακρόαση μέσω μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων και να γνωρίσουν την τεχνική την μουσικής σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού.

Μέσα από την ενασχόληση με τη μουσική τα παιδιά: Εξερευνούν, Ανακαλύπτουν, Εμπνέονται, Δημιουργούν, Εκφράζονται.

Ομάδες για παιδιά από 3-6χρ, 6-9χρ

 Έναρξη εργαστηρίων:  05/10

 Εκπαιδεύτρια: Σαλώμη Παρασκευά Ηλία-Μουσικοπαιδαγωγός

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής

Μετά την πετυχημένη περσινή χρονιά, το μάθημα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, με τη Δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου, συνεχίζεται και φέτος για παιδιά (8-12χρ), έφηβους (13-18χρ) και ενήλικες

Η καλλιέργεια του τρόπου έκφρασης, τα “μυστικά” (τεχνικές) της συγγραφής, η ανάλυση εκπαιδευτικών παιδικών, εφηβικών και άλλων βιβλίων, η ενασχόληση με τις λέξεις και το γραπτό λόγο, οι γνωριμίες εις βάθος με συγγραφείς, αλλά και οι ασκήσεις που βοηθούν στην εξεύρεση τρόπων πηγής έμπνευσης, είναι μερικοί από τους στόχους των μαθημάτων δημιουργικής γραφής.

Αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο αλλά ακόμα και στην επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών, αλλά και στην καλλιέργεια του συγγραφικού ταλέντου συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά το μάθημα αυτό της Δημιουργικής Γραφής.

Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, και την ίδια ώρα να δημιουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη συγγραφή.

Μέσα από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής, ανάμεσα σε άλλα, ταξιδεύουμε στην ουσία των λέξεων και μαθαίνουμε (ή  ξαναθυμόμαστε) την αξία και  τον πραγματικό χαρακτήρα των λέξεων. Γιατί, όπως έχει πει και ο Γιάννης Ρίτσος, “Οι λέξεις έχουν κι άλλο φλούδι παραμέσα, όπως τα αμύγδαλα και η υπομονή”.

Οι πρακτικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής,γίνονται στο δεύτερο χρόνο (Β’ Επίπεδο) όπου οι μαθητές έχουν ήδη λάβει τα βασικά εφόδια στον πρώτο χρόνο διδασκαλίας τους.

Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται για το μάθημα είναι Βρετανών καθηγητών Δημιουργικής Γραφής καθώς και Βρετανών συγγραφέων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της διδασκαλίας της συγγραφής. (Η  Βρετανία έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα της δημιουργικής γραφής)

Έναρξη εργαστηρίων:  05/10

 Εκπαιδεύτρια: Γιώτα Δημητρίου – Δημοσιογράφος

 Λέσχη Βιβλίου για Ενήλικες

H Λέσχη Βιβλίου για ενήλικες αφορά βιβλιόφιλους ή όσους θέλουν να έρθουν κοντά στο βιβλίο.

Πρόκειται για τρίμηνες συναντήσεις (Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο) οι οποίες θα γίνονται κάθε Σάββατο στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας και θα συντονίζονται από την Δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου.

Η ομάδα σε κάθε συνάντηση θα αναλύει ένα είδος βιβλίου το οποίο θα έχει διαβαστεί απ’ όλους (πχ Κλασικό, Ελληνική Λογοτεχνία, Ξένη Λογοτεχνία, παιδικό βιβλίο).

Η ομάδα θα αναλύει τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί απ’ τους συγγραφείς, αλλά και τα θετικά ή αρνητικά της γραφής του. Επίσης, ανα κατηγορία θα αναλύονται/συζητιούνται και οι συγγραφείς (κλασικοί, Έλληνες, ξένοι).

Συναντήσεις κάθε Σάββατο ενάμιση ώρα (πρωί)

Τα βιβλία που θα καλούνται να διαβάσουν οι συμμετέχοντες δεν θα είναι μόνο πρόσφατες εκδόσεις και κυκλοφορίες, αλλά και παλαιότεροι τίτλοι.

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ για μήνες ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Έναρξη συναντήσεων: 08/10

 Συντονίστρια: Γιώτα Δημητρίου-Δημοσιογράφος

 

Λέσχη ανάγνωσης και μικροί ρεπόρτερ

“Λέσχη ανάγνωσης και μικροί ρεπόρτερ”

Με όπλα την προφορική έκφραση, τον διάλογο, τη δημιουργική γραφή, τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στον κόσμο των βιβλίων. Να αναλύσουν παιδικά βιβλία, να τα δουν μέσα από την οπτική γωνιά των ηρώων και του συγγραφέα και να γίνουν και οι ίδιοι μικροί συγγραφείς, αλλά  συνάμα και συνειδητοποιημένοι αναγνώστες.

Στόχος είναι τα παιδιά  να ξεκουραστούν από τον φόρτο εργασίας του σχολείου και το ενδεχομένως κουραστικό διάβασμα και να απολαύσουν την ανάγνωση και τα βιβλία περισσότερο απ΄όσο απολαμβάνουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Να εμπλακούν σε μια όμορφη μορφωτική εμπειρία με επιλεγμένα εκπαιδευτικά παιδικά βιβλία και να αγαπήσουν τον κόσμο του βιβλίου και ίσως ακόμα και της δημιουργικής γραφής.

Ο κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει 12 συναντήσεις ενάμιση ώρα μία φορά τη βδομάδα.

Για μήνες ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Για παιδιά 7-12 ετών

 Έναρξη συναντήσεων: 07/10

 Συντονίστρια: Γιώτα Δημητρίου-Δημοσιογράφος

Α5 flyer [programma]

Σχετικά νέα

X
Translate »