Breaking News

Επιχειρήσεις

Καθήλωσαν δύο αεροπλάνα της TUS

Καθηλωμένα βρίσκονται δύο αεροπλάνα της TUS Airways, μετά την άρνηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας να εγκρίνει αίτημα παράτασης για επιδιόρθωση προβλημάτων στα συστήματα τροχών προσγείωσης, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ». Τρίτο αεροσκάφος βρίσκεται επίσης στο έδαφος λόγω συντήρησης ελαφρότερης μορφής μετά και από υποδείξεις της Πολιτικής Αεροπορίας, που όμως καθυστερεί.

Η TUS εξασφάλισε βεβαίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία ότι δεν θα είχε ένσταση με επίκληση λόγων ασφάλειας να συνεχίσουν πτήσεις τα δύο αεροπλάνα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η συγκατάθεση της Πολιτικής Αεροπορίας. Ωστόσο η Πολιτική Αεροπορία έκρινε ότι δεν μπορεί να δώσει τέτοια συγκατάθεση.

Τέταρτο αεροπλάνο της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας, παρέμενε επίσης στο εξωτερικό για σκοπούς συντήρησης και σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέφει για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενδεχομένως και σήμερα.

Η TUS, που απέκτησε άδεια αερομεταφορέα από την Κύπρο το 2015, ξεκίνησε πτητικό πρόγραμμα από τον Μάρτιο του 2016 και διαθέτει στόλο από συνολικά επτά αεροπλάνα και συγκεκριμένα, δύο Fokker 100 των 100 θέσεων και -πέντε Fokker 70 των 80 θέσεων.

Να σημειωθεί ότι χθες η TUS μίσθωσε αεροπλάνα από άλλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία για να υλοποιήσει το πτητικό της πρόγραμμα, έτσι δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα πλην καθυστερήσεων της τάξης των 60-90 λεπτών σε κάποιες πτήσεις. Με ναυλωμένο αεροπλάνο και πλήρωμα, προγραμματίστηκε και η μεταφορά της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Κύπρου, για την πτήση επιστροφής της αποστολής από την Νορβηγία στην Λάρνακα, που είχε αναλάβει η TUS.

Πηγές της TUS, ανέφεραν στον «Φ» ότι υπήρξε θέμα για δύο αεροσκάφη, εκ των οποίων το ένα ήταν ήδη προγραμματισμένο για συντήρηση οπότε και εκτός πτητικού προγράμματος. «Το δεύτερο αεροσκάφος αφαιρέθηκε από το πτητικό μας πρόγραμμα για μόλις 2 μέρες. Κανένα εκ των αεροσκαφών δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Έπρεπε να γίνει μια αλλαγή ανταλλακτικού στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης των αεροσκαφών. Η αλλαγή έχει γίνει και τα δύο αεροσκάφη είναι σε θέση να διενεργήσουν πτήσεις. Σημειώνουμε ότι 20 χώρες, πλην της Κύπρου, έχουν δώσει παράταση για την αλλαγή του εν λόγω ανταλλακτικού», αναφέρει η ίδια πηγή της αεροπορικής εταιρείας στον «Φ».

Σε σχέση με την αλλαγή στο ταξίδι επιστροφής της Εθνικής ομάδας της Κύπρου από την Νορβηγία, σύμφωνα με την TUS, αυτή έγινε λόγω της αυξημένης ζήτησης για πτήσεις λόγω της Εβραϊκής πρωτοχρονιάς και των Ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο, σε συνεννόηση με την Εθνική ομάδα.

Πηγή : Philenews

 

Σχετικά νέα

X
Translate »