ΑΕΚ

Καθάρισε την πρωταθλήτρια Αυστρίας και γράφει την πιο χρυσή ιστορία (pics – vid)

Νέα μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ μέσα στο “Κίτιον” επικρατώντας αυτή την φορά της πρωταθλήτριας Αυστρίας, Μάγκνοφιτ Γκάσινγκ με 68-59. Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Λάρνακας για την φάση των “32” του FIBA Europe Cup, κάτι που τις δίνει μεγάλες ελπίδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ ήταν ανώτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε μία δίκαιη νίκη.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Πρίμοζ Μπρέζετς, που είναι τραυματίας. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στην Αυστρία, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 68-60, με την κυπριακή ομάδα να έχει προβάδισμα πρόκρισης σε περίπτωση ισοβαθμίας μαζί της αφού επικράτησε στη Λάρνακα με εννέα πόντους διαφορά. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τόμισλαβ Πέτροβιτς που σημείωσε 18 πόντους (4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).

image
Πλήρως ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η Γκάσινγκ ξεκίνησε το παιχνίδι με δίποντο, όμως η ΑΕΚ απάντησε με επτά σερί πόντους φέρνοντας το σκορ στο 7-2. Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά η ομάδα της Λάρνακας διατηρούσε προβάδισμα στο σκορ, όμως οι Αυστριακοί διατηρούσαν συνεχώς τις διαφορές σε πολύ μικρά επίπεδα. Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 18-13, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και ισοφάρισαν σε 18-18.

Δυνατά ξεκίνησε στην δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ καταφέρνοντας στο 11:38 να προηγηθεί με 26-21. Η διαφορά στο σκορ αυξήθηκε στην συνέχεια, με την κυπριακή ομάδα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 33-23 στο 14:20. Η Γκάσινγκ όμως μείωσε στους τρεις πόντους την διαφορά, με ένα σερί επτά πόντων (33-30). Η ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει άλλους τρεις πόντους πριν την λήξη του ημιχρόνου φέρνοντας το σκορ στο 36-30.

Με δύο σερί τρίποντα μπήκε στην επανάληψη η Γκάσινγκ φέρνοντας το παιχνίδι στην ισοπαλία (36-36). Το επόμενο πεντάλεπτο του αγώνα είδαμε ένα ισορροπημένο αγώνα, με τις διαφορές στο σκορ να παραμένουν σε πολύ μικρά επίπεδα. Όμως στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης η ΑΕΚ σημείωσε έντεκα πόντους (τρεις ο Μπράουν, δύο ο Μπάουμαν, τρεις ο Παντελή και τρεις ο Πέτροβιτς) και δέχθηκε μόλις τέσσερις με αποτέλεσμα να φέρει το σκορ στο 53-46.

image

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου το σκορ του αγώνα ήταν στο 57-49, με οκτώ πόντους να χωρίζουν τις δύο ομάδες. Όση ήταν η διαφορά δηλαδή του πρώτου μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, που έγινε για την 1η αγωνιστική της φάσης των “32” του FIBA Europe Cup το οποίο είχε ολοκληρωθεί στο 68-60 υπέρ της Γκάσινγκ. H AEK ήθελε πλέον να υπερκαλύψει αυτή την διαφορά, για να έχει πλεονέκτημα για πρόκριση σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η διαφορά των οκτώ πόντων παρέμεινε και στο 33:30 με την ΑΕΚ να προηγείται με 59-51. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΚ συνέχισε να είναι μπροστά στο σκορ με εννέα πόντους διαφορά (66-57). Οι δύο ομάδες σημείωσαν από δύο ακόμα πόντους μέχρι και την λήξη του αγώνα που ολοκληρώθηκε στο 68-59 υπέρ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 2, Μπράουν 7 (1), Κοιλαράς, Πέτροβιτς 18 (4), Μακφάντεν 13 (1), Γκαρσία 1, Τρισόκκας 9 (1), Μπάουμαν 7, Παντελή 11 (1).

Μάγκνοφιτ Γκάσινγκ (Ματίας Ζόλνερ)

Λέισι 4, Κοχ 12 (4), Σόλντο, Λάνεγκερ 2, Γιάντρασιτς, Κλεπέιζ 13 (2), Μπέργκες 11 (3), Ράιτ 8, Βατς 9 (1), Λάρσον.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 36-30, 53-46, 68-59

 

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

πηγή: www.basketballorg.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »