Εκπαίδευση

Καδής: Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω αποτελεί σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού του Ολοήμερου

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013, αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στη συναυλία της Άννας Βίσση, που διοργάνωσε το ‘Ιδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα λειτουργεί σε δεκαέξι Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια και προσφέρει, χωρίς διακρίσεις, καθημερινά, φρέσκο και υγιεινό μεσημεριανό γεύμα σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, φροντίζοντας ώστε κανένα παιδί να μην στερείται τη βασικότερή του ανάγκη, τη διατροφή.

Επιπρόσθετα, είπε πως το Πρόγραμμα από τη φύση του φέρνει τους γονείς πιο κοντά στο σχολείο, με τρόπο ουσιαστικό και παραγωγικό, ενώ παράλληλα αποφορτίζει οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού από ένα σημαντικό μηνιαίο κόστος.

Όπως σημείωσε, «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μπροστά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που πέρασε και περνά η πατρίδα μας, η κοινωνία δεν αδιαφορεί αλλά κινητοποιείται και δείχνει αισθήματα ανθρωπιάς και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».

Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά», που ανέλαβε την πρωτοβουλία και τον συντονισμό του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» στα ολοήμερα σχολεία, καθώς και στους χορηγούς που στηρίζουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »