Uncategorized

Κίνημα Οικολόγων: Παράνομος σκυβαλότοπος μολύνει και ταλαιπωρεί τους κατοίκους περιοχής της κοινότητας Μαρώνι

Ασχήμια, τραγικές εικόνες και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες έχουν δημιουργηθεί σε τεμάχιο γης στο Μαρώνι, το οποίο οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως παράνομο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

“Ασχήμια, τραγικές εικόνες και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες έχουν δημιουργηθεί σε τεμάχιο γης στο Μαρώνι, το οποίο οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως παράνομο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισκέφθηκε το σημείο και συνομίλησε με πρόσωπα, τα σπίτια των οποίων γειτνιάζουν με τον εν λόγω τεμάχιο. Όπως ανέφεραν πρόκειται για ένα σημείο το οποίο αποφάσισε από μόνο του το Κοινοτικό Συμβούλιο να ορίσει ως σημείο απόρριψης κλαδεμάτων, χωρίς την έγκρισή των αρμόδιων αρχών. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν το Κοινοτικό Συμβούλιο ότι η απόφασή τους αυτή δεν συνοδεύεται ούτε από τα απαραίτητα μέτρα αλλά ούτε και από τη σχετική άδεια χρήσης του τουρκοκυπριακού τεμαχίου. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει περίφραξη στο εν λόγω τεμάχιο με αποτέλεσμα σκουπίδια να καταλήγουν και σε διπλανό τεμάχιο, ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Όταν τα σκουπίδια συσσωρευτούν, η γειτονιά γίνεται μάρτυρας στην καύση τους ή σε άλλες περιπτώσεις στο σπρώξιμό τους με μπουλντόζες σε ρυάκι που συνορεύει με πράσινο σημείο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει δημόσια το περιστατικό και καλεί άμεσα το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρωνιού να αναστείλει άμεσα την λειτουργία του χώρου. Οι κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων που διαβιούν πλησίον του τεμαχίου αυτού είναι το ένα εκ των δύο ζητημάτων που προκύπτουν. Το δεύτερο θέμα αφορά στην μόλυνση του περιβάλλοντος, είτε τα σκουπίδια σπρώχνονται προς το ρυάκι, είτε καίγονται.

Τέλος, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα προβούμε εντός της μέρας σε καταγγελία του περιστατικού προς το Τμήμα Περιβάλλοντος καθώς και την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για ενδεχόμενες αυθαιρεσίες από μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου.”

 

Σχετικά νέα

X
Translate »