Γενικά

Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου Κοφίνου: Στάση εργασίας εργαζομένων

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΣΚΕ Κοφίνου, μέλη της συντεχνίας ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ, που εργάζεται στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου, την Πέμπτη, από τις 7π.μ. μέχρι τις 4μ.μ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ, οι λόγοι της στάσης εργασίας είναι ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για καταβολή των μισθών και ωφελημάτων έγκαιρα, εντούτοις παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την Υπηρεσία Ασύλου να καταβάλει το κονδύλι προς το ΣΚΕ, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει πληρωθεί ακόμη τον μισθό του για τον μήνα Νοέμβριο του 2017.
Όπως σημειώνεται, το προσωπικό εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, με απίστευτο εργασιακό άγχος και αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού η Κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2015 έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό προσφοράς του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου, με στόχο την ιδιωτικοποίησή του και την αφαίρεση του εν λόγω προγράμματος από το ΣΚΕ Κοφίνου. Το προσωπικό, προστίθεται, μέχρι σήμερα δεν έχει καμία ενημέρωση για το αν αύριο θα έχει δουλειά και τι γίνεται με την προκήρυξη προσφοράς.
Η ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών, για άλλη μια φορά, να τερματίσει τις όποιες προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου και να σταματήσει να παίζει με την υγεία των εργαζομένων.
Παράλληλα, καλεί, για άλλη μια φορά, την Υπηρεσία Ασύλου να καταβάλει έγκαιρα το κονδύλι προς το ΣΚΕ Κοφίνου, ώστε το προσωπικό να μπορεί να λαμβάνει τους μισθούς και τα ωφελήματά του χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »