Επιχειρήσεις

Κάντε τη δική σας επιχείρηση με χορηγία του Κυπριακού Κράτους

Τι λένε αυτοί που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα- Μάθετε όλες τις προύποθέσεις για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση
Ενδιαφέρεστε να αρχίσετε τη δική σας επιχείρηση αλλά σας λείπουν βασικά κονδύλια; Αφού δείτε εδώ όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα μπορείτε , επίσης, να ψάξετε και τις επιχορηγήσεις του  Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού το οποίο και έχει προχωρήσει στη 2η προκήρυξη των σχεδίων χορηγιών για ενίσχυση της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Σκοπός των σχεδίων είναι η ανάπτυξη, η υποστήριξη και η προώθηση της επιχειρηματικότητας  των νέων αλλά και των γυναικών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας (εξαιρείται η πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία γεωργικών προϊόντων, αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο).

 

Σχέδιο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το σχέδιο Νεανικής Επιχειρηματικότητας αφορά σε νέους/νέες ηλικίας 20-40 ετών (δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν κλείσει το 41ο έτος κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους).

Προϋποθέσεις

Οι αιτητές πρέπει :

  • Να είναι άνεργοι ή μισθωτοί κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους.
  • Να μην ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους. (Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η έναρξη επαγγέλματος ως αυτοεργοδοτούμενος ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος με ποσοστό πέραν του 25%.)
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο έχουν, νέοι και νέες, που διαμένουν νόμιμα σε περιοχές που ασκείται αποτελεσματικός έλεγχος από την Κυπριακή Δημοκρατία τουλάχιστον για έξι (6) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης τους και έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία. (Σε περίπτωση που αποδεδειγμένα, για λόγους εργασίας, σπουδών ή μετεκπαίδευσης δεν είχαν την μόνιμη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές τουλάχιστον για έξι (6) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης στα πλαίσια του Σχεδίου αυτού, νοουμένου ότι η άμεση οικογένεια τους (σύζυγος, γονείς), πληροί το υπό αναφορά κριτήριο.)

Επιλέξιμες Δαπάνες

  • Εξοπλισμός, Ειδικές Εγκαταστάσεις, Κτίρια – Ανέγερση, Κτίρια – Ανακαίνιση/Διαμόρφωση χώρων,
  • Κατάρτιση,
  • Προβολή / Προώθηση,
  • Άλλες Δαπάνες,
  • Κεφάλαιο Κίνησης

Είδος Ενίσχυσης

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (85%) ενώ ο προϋπολογισμός φτάνει τα €6 εκ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχέδιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το σχέδιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αφορά σε γυναίκες 18-55 ετών και αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών (από 18 έως 55 ετών) που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε οποιανδήποτε οικονομική δραστηριότητα εξαιρουμένων αυτών που αναφέρονται στον Οδηγό του Σχεδίου, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, στη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος και γενικά στην προώθηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με στόχο τη δημιουργία νέων βιώσιμων, δυναμικών, εξελίξιμων και ανταγωνιστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).

Προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, γυναίκες, που διαμένουν νόμιμα σε περιοχές που ασκείται αποτελεσματικός έλεγχος από την Κυπριακή Δημοκρατία τουλάχιστον για έξι (6) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης τους και οι οποίες:

  • Εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα των 18 μέχρι 55 ετών (δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν κλείσει το 56ο έτος κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους).
  • Είναι άνεργες ή μισθωτές κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους.
  • Δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής της πρότασης τους. (Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η έναρξη επαγγέλματος ως αυτοεργοδοτούμενη ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος με ποσοστό πέραν του 25%. Επίσης, φυσικά πρόσωπα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο σε ένα εργοδότη με το σύστημα της «μίσθωσης υπηρεσιών» και υποχρεούνται να καταβάλλουν κοινωνικές ασφαλίσεις ως αυτοεργοδοτούμενα, δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.)

Επιλέξιμες Δαπάνες

  • Εξοπλισμός, Ειδικές Εγκαταστάσεις, Κτήρια – Διαμόρφωση χώρων,
  • Κατάρτιση,
  • Προβολή / Προώθηση,
  • Άλλες Δαπάνες,
  • Κεφάλαιο Κίνησης

Είδος Ενίσχυσης

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα  €2 εκ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαδικασία Υποβολής αίτησης

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά μέχρι τις 19 Μαρτίου 2018 μέσω της ιστοσελίδας.

Πατήστε εδώ για να δείτε βήμα- βήμα πως θα κάνετε την αίτηση σας

Προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή

Για Ανοιχτές χορηγίες δείτε εδώ

Για προσεχείς χορηγίες πατήστε εδώ

Τι λένε νέοι άνθρωποι που πήραν αντίστοιχα προηγούμενα προγράμματα

Η Offsite επικοινώνησε με νέους ανθρώπους που έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα μέσα από τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά προγράμματα.

Ας δούμε τι έχουν να μας πουν

MC Analysis Center LtD

Ονομάζομαι Μιχάλης Κωνσταντίνου και κατάγομαι από την Αλάμπρα της επαρχίας Λευκωσίας. Το 2013 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αναλυτική Χημεία. Όπως ο κάθε νέος έχει τα δικά του όνειρα και φιλοδοξίες έτσι και εγώ πάντα ονειρευόμουν να κυνηγήσω το δικό μου όνειρο που ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου ανάλυσης τροφίμων και νερού.

Οι μηδαμινές ευκαιρίες απασχόλησης των νέων αλλά και η εκμετάλλευση που επικρατεί στις μέρες μας εις βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αποτέλεσε για μένα την πρώτη αφορμή ή καλύτερα μονόδρομο. Το άκουσμα της προκήρυξης των κρατικών ενισχύσεων της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και της Ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ήρθε να βάλει τέλος στις όποιες επιφυλάξεις μου εξαιτίας του πολύ υψηλού προϋπολογισμού που απαιτείτο για την υλοποίηση του έργου.

Με την υποβολή των αιτήσεων το 2015, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του εργαστηρίου MC ANALYSIS CENTER LTD. Η εταιρεία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Αλάμπρας και διαθέτει καινοτόμες κτηριακές εγκαταστάσεις 430 mκαθώς και υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό. Το MC ANALYSIS CENTER LTD είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025, από τον Κυπριακό Φορέα Διαπίστευσης (CYS-CYSAB) με Αρ. Πιστοποιητικού L084 και πιστοποιημένο από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες Κύπρου.

Ο τομέας δραστηριοποίησης της επιχείρησης απευθύνεται σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, οργανισμών και ιδιωτών όπως: ξενοδοχειακές μονάδες, βιομηχανίες  παραγωγής τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικές κλινικές, καφεστιατόρια  κ.α. Η ροή των διαδικασιών που ακολουθείται από την επιχείρηση μας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών του εκάστοτε πελάτη, την επιτόπια δειγματοληψία, τη διεξαγωγή των εργαστηριακών αναλύσεων, την έκδοση της έκθεσης αποτελεσμάτων και πρόταση για επίλυση ενδεχόμενου προβλήματος.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα μικροβιολογικών αναλύσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

                Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

  • αναλύσεις τροφίμων και ζωοτροφών,
  • αναλύσεις νερού (πόσιμο, διάτρησης, εμφιαλωμένο, κολυμβητικών δεξαμενών κ.α.),
  • αναλύσεις φαρμακευτικών προϊόντων,
  • έλεγχος επιφανειών (πάγκοι εργασίας, χέρια προσωπικού, μηχανές επεξεργασίας τροφίμων κλπ.),
  • έλεγχος της ποιότητας του αέρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Σήμερα, εν έτει 2018, χάριν στην έγκριση κρατικής χορηγίας στα πλαίσια του Σχεδίου Ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων το MC ANALYSIS CENTER LTD διευρύνει ακόμα περισσότερο το πεδίο δραστηριοτήτων με τη δημιουργία χημικού τμήματος για την ανάλυση:
• φυτοφαρμάκων,
• μυκοτοξινών κ.α.
σε τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης.

Αριστήδειον Κέντρο Μελέτης Φύλαξης και Απασχόλησης

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο αποτελούσε ένα επιχειρηματικό στόχο της φιλολόγου κας Ραφαέλλας Φακοντή το οποίο πήρε σάρκα και οστά μέσα από τα προγράμματα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Όπως μας ανέφερε η ίδια η ιδιοκτήτρια, πρόκειται για ένα αναγνωστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

“Η συνεισφορά του προγράμματος ήταν πολύ σημαντική για να γίνει το πρώτο βήμα. Υπήρχε σημαντική βοήθεια από τους Λειτουργούς για την πλήρη διεκπεραίωση του έργου. Ύπήρχαν αρκετές δυσκολίες οι οποίες σταδιακά ξεπεράστηκαν. Το ποσό που δόθηκε (μετά την υλοποίηση) ήταν πολύ σημαντικό, όπως και η πολύ καλή συνεργασία με  τους Λειτουργούς”.

Πηγή: offsite.com

Σχετικά νέα

X
Translate »