Breaking News

Εκπαίδευση

Κάλεσμα γονιών σε ΠΟΕΔ να πέσουν οι τόνοι και να προσέλθει σε διάλογο

Έκκληση «να χαμηλώσουν οι τόνοι και να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι του διαλόγου» απευθύνει και σήμερα, Δευτέρα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η Συνομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό μαθητή σε σχολείο της Λάρνακας αλλά την ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και τις «προσβλητικές» όπως αναφέρει αναρτήσεις, εναντίον μελών της και γενικότερα εναντίον των γονέων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης σημειώνουν πως «δεν μπορεί ούτε η ΠΟΕΔ αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, να αναλαμβάνει το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας και να καθορίζει την πορεία της διαχείρισης της υπόθεσης αλλά και το πώς θα διαχειρίζεται παρόμοια περιστατικά».

Προσθέτει ότι «από την αρχή είχαμε δηλώσει ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, να σταματήσει ο εκφοβισμός που γίνεται και να δοθεί χρόνος στο καθόλα αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στους λειτουργούς του, να διερευνήσουν το ατυχές γεγονός, να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες και εκεί και όπου διαπιστωθούν ευθύνες να αποδοθούν».

«Είναι με μεγάλη δυσαρέσκειά μας που διαβάζουμε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαξιωτικά σχόλια προς τους γονείς από μερίδα εκπαιδευτικών, ακόμη και μέλη παρατάξεων και εκπαιδευτικών οργανώσεων» αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Υπογραμμίζει ότι «τέτοια σχόλια μας προσβάλουν και όταν γενικεύονται μηδενίζουν την εξαιρετική συνεργασία και εμπλοκή των γονέων στα εκπαιδευτικά δρώμενα ενώ η  πλειονότητα των γονιών αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες εθελοντικά για τα σχολεία των παιδιών τους».

Στην ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία τονίζει ότι «επιβάλλεται η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, της ΠΟΕΔ και των οργανωμένων γονιών για την επίλυση οποιονδήποτε προβλημάτων προκύπτουν στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

«Καλούμε έτσι όλα τα μέρη, μακριά από μικροπολιτικές και προσωπικές διαφορές, να συνεργαστούν για το καλό των παιδιών μας αλλά και της εκπαίδευσης γενικότερα. Καλούμε και την ΠΟΕΔ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να προσέλθει στο διάλογο που θα αρχίσει στις 29 Μαΐου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »