Going out

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» στο Θέατρο Σκάλα

Με το συγκλονιστικό και πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρήν!» (Visiting Mr Green) θα κλείσει τη χρονιά η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου “ΣΚΑΛΑ”.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή.

Το Έργο
Ο κύριος Γκρην, ένας ηλικιωμένος ατμοκαθαριστής, περιπλανώμενος μέσα στη κίνηση της Νέας Υόρκης, σχεδόν τον κτυπά ένα αυτοκίνητο, με οδηγό τον Ρος Γκάρντινερ, εκτελεστικό στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας. Ο Ρος καταδικάζεται σε προσφορά κοινωνικής εργασίας για έξι μήνες, βοηθώντας τον πρόσφατα χηρευμένο Γκρην, μια φορά τη βδομάδα. Αυτό που ξεκινά σαν κωμωδία ανάμεσα σε δύο άντρες που δεν θέλουν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, καταλήγει σ’ ένα τρυφερό, συγκινητικό δράμα, καθώς αλληλογνωρίζονται. Αρχίζουν να γνοιάζεται ο ένας για τον άλλο και παλιές ανοικτές πληγές, που βγαίνουν στην επιφάνεια, αρχίζουν να επουλώνονται.

Η παράσταση προσπαθεί να φωτίσει τη σύνθετη σχέση αυτών των δύο ανθρώπων και στο μεγάλο ταμπλό του πίνακα αλλά και στις εκατοντάδες στιγμές δράσεις και αντιδράσεις της πορείας του έργου. Απλά και με μεγαλοσύνη, καθηλώνει το θεατή από την αρχή φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την αγνότητα της απλότητας και τη δύναμη της ανθρώπινηςψυχής.

Με ποιο τρόπο δυο μοναχικοί άνθρωποι, θα αντιπαραβάλλουν τις μοναξιές τους, θα κονταροκτυπηθούν με τα φαντάσματά τους, θα φανερώσουν τα καλά κρυμμένα πάθη τους για να βρουν την γαλήνη, το γεφύρωμα του χάσματος των γενεών και την πιθανώς αιώνια (όσο κρατήσει) φιλία με την ουσιαστική έννοια του όρου. Μα πάνω απ’ όλα η αποδοχή της διαφορετικότητας ως αποδοχή κατανόησης των ίδιων προσωπικών προβλημάτων. Δύο αντίθετα ρεύματα συγκρούονται για να συμπλεύσουν μαζί στο ποτάμι της αποδοχής.

Συντελεστές
Μετάφραση/Σκηνοθεσία : Βαρνάβας Κυριαζής
Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική Επιμέλεια : Βαλεντίνος Βαλιαντής
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov
Ηθοποιοί : Βαρνάβας Κυριαζής, Φώτης Αποστολίδης, Θωμάς Νικοδήμου

Παραστάσεις:
Επίσημη Πρεμιέρα : Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017-Ώρα 8.30 μ.μ.
Τακτικές Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – ώρα 8.30 μ.μ.
Κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. (εκτός 24/12 & 31/12)

Κρατήσεις/Πληροφορίες : Τηλ. 24652800/1, 99490102

Σχετικά νέα

X
Translate »