Επιχειρήσεις

Θεόδωρος Μανιταρά: Ο άνθρωπος πίσω απ’ το Alchemies, το talk of the town της Λάρνακας

Το καινούριο Alchemies δεν θυμίζει σε πολλά το παλιό μαγαζί. «Θέλαμε να κάνουμε ριζική ανακαίνιση. Για δέκα μέρες, αφού κλείναμε στις 2 τα ξημερώματα έμπαινε συνεργείο και δούλευε μέχρι την επομένη το πρωί. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις σήμερα» λέει ο Θεόδωρος, ένας απ’ τους δυο ιδιοκτήτες. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: υλικά όπως ξύλο, δέρμα, μέταλλο, πέτρα δένουν αριστοτεχνικά σε έναν vintage industrial ανανεωμένο χώρο.

Ο άνθρωπος που έχω απέναντί μου σπούδασε στην Αθήνα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, διακόσμηση και σχεδιασμό αντικειμένων. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 2008 άνοιξε το δικό του γραφείο. «Από μικρός δούλευα τα βράδια σε διάφορα clubs. Το 2011 όταν φάνηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πρώτα πλήγηκε ο τομέας της διακόσμησης. Αναζήτησα μια εναλλακτική και βρήκα το μαγαζί εδώ, το έφτιαξα και ξεκινήσαμε». Σήμερα, κάνει μεταπτυχιακό ΜΒΑ, παράλληλα σπουδάζει Νομικά στην Αθήνα ενώ κάνει κι εκπαίδευση για να βγάλει άδεια για αεροπλάνο. «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κάνει πολλά ταυτόχρονα. Έχω όλα αυτά ενώ παράλληλα τρέχω με τον αδελφό μου, τον Νίκο το Alchemies».

Απ’ εκείνο το πρωινό, της τελευταίας μέρας του Φλεβάρη του 2014 που άνοιξε τις πόρτες του, το Alchemies έγινε talk of the town για όλους τους σωστούς λόγους: υπέροχο φαγητό, λογικές τιμές, εξαιρετικό service, ωραία μουσική, καβουρδισμένο καφέ Lavazza, signature cocktails. «Στόχος απ’ την αρχή ήταν να μη μείνουμε στάσιμοι. Θέλαμε να αλλάζουμε, να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μενού, για παράδειγμα, το αλλάζουμε κάθε τρείς με έξι μήνες». Και τι να δοκιμάσει κανείς απ’ το καινούριο μενού Θεόδωρε; «Ξεχωρίζω τα ραβιόλια με αστακό και το σήμα κατατεθέν μας το new mountain burger με δυο μπιφτέκια. Απ’ τα cocktails τα best seller μας είναι το Alchemist και το Venice Passion».

Alchemies, Πλατεία Ερμού 106-108, Λάρνακα, 97 665555

H συνέντευξη έγινε από τον Πιερή Παναγή και δημοσιεύεται στον περιοδικό TASTE 

Σχετικά νέα

X
Translate »