Εκπαίδευση

Θα μαζέψουν υπογραφές από τα σχολεία ως διαμαρτυρία στις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Μέσα από ανακοίνωση απευθυνόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι μαθητές της ΕΣΕΜ που οργανώνονται σε όλες τις επαρχίες δήλωσαν πως θα προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών δείχνονταν την δυσαρέσκεια τους στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, που θα εφαρμοστεί κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019.
Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:
Προς: Διευθύνσεις Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Εξατάξιων Γυμνασίων, ΚΜΣ
Κοιν: ΜΜΕ
Θέμα: Συλλογή Υπογραφών ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο
Ως Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συλλογή υπογραφών στα σχολεία των επαρχιών μας για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα εφαρμοστούν, με βάση τους νέους κανονισμούς λειτουργίας, τη σχολική χρονιά 2018-2019. Το μαθητικό κίνημα εξέφρασε και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά την αντίθεση του με το μέτρο αυτό καθώς στο δημοψήφισμα που έγινε το Δεκέμβριο του 2016 πέραν των 11 χιλιάδων μαθητών διαφώνησαν με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το μέτρο αυτό θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο το οποίο θα βασίζεται στο κυνήγι του βαθμού και όχι στο κυνήγι της γνώσης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Παράλληλα θα οδηγήσει στην αύξηση της παραπαιδείας, καθώς οι συνεχείς εξετάσεις και διαγωνίσματα σε συνδυασμό με την τεράστια ύλη θα ενισχύσουν το ήδη πιεσμένο σχολικό πρόγραμμα. Επιπλέον θα αυξήσουν το άγχος των μαθητών και των καθηγητών που θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι και οι οργανωμένοι καθηγητές διαφωνούν με το μέτρο αυτό και θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα στις 22 Φεβρουαρίου. Καλούμε τους καθηγητές να ψηφίσουν ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα αυξήσουν τη βαθμοθηρία και το άγχος.
Έχοντας αυτά υπόψη, καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να υπογράψουν ενάντια στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο στη συλλογή υπογραφών που διοργανώνουν οι ΕΣΕΜ από την Τρίτη 20 μέχρι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Αγωνιζόμαστε για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.
14 Φεβρουαρίου 2018
Γραμματείες
ΕΣΕΜ Λευκωσίας-Κερύνειας
ΕΣΕΜ Λάρνακας
ΕΣΕΜ Αμμοχώστου
ΕΣΕΜ Πάφου

Σχετικά νέα

X
Translate »