Breaking News

Οικονομία

Θα γεμίσει από τουρίστες η Λάρνακα!

Η καλύτερη, ίσως, τουριστική περίοδος των τελευταίων χρόνων θα είναι το 2017 για τη Λάρνακα, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις και κρατήσεις. Με βάση επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης από διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες, φαίνεται με βεβαιότητα ότι οι κρατήσεις από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα κυμανθούν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. «Ως γενικό συμπέρασμα θα πρέπει να πούμε ότι οι κρατήσεις για φέτος θα είναι αυξημένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία και πάλι ήταν μια ιδιαίτερα καλή τουριστική χρονιά.

 

Αρκετά ξενοδοχεία της Λάρνακας παρουσιάζονται να είναι υπερπλήρη όσον αφορά κρατήσεις τουριστών για συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τους επικείμενους καλοκαιρινούς μήνες», δήλωσε στον «Π» η λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης, Νανά Ασμένη Παύλου. Όσον αφορά δε τις τουριστικές αγορές που προτιμούν φέτος τη Λάρνακα, η κ.Παύλου είπε ότι σημαντική αύξηση παρατηρείται από τη γερμανική και τη ρωσική αγορά καθώς και από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι ξενοδόχοι της Λάρνακας δηλώνουν ικανοποιημένοι και για το γεγονός ότι οι αυξημένες κρατήσεις άρχισαν να παρατηρούνται φέτος από πολύ νωρίς. Βέβαια, το ζητούμενο είναι η αγοραστική δυνατότητα των τουριστών που θα επισκεφθούν τη Λάρνακα να είναι ικανοποιητική, ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου γενικότερα. Θυμίζουμε ότι στη Λάρνακα ήδη έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα νέο ξενοδοχείο, το «Mikes Canarium», ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να λειτουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο «Radisson» παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού και το «Λένιος» στον δρόμο Δεκέλειας.

 

Έρχονται και Ισπανοί!
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι για πρώτη φορά ξενοδοχεία της Λάρνακας έχουν κρατήσεις από μικρές ομάδες τουριστών από την Ισπανία! Και τούτο, λόγω της έναρξης, από φέτος, δύο φορές την εβδομάδα της απευθείας πτήσης Λάρνακα – Μαδρίτη. Η ισπανική θεωρείται μία νέα τουριστική αγορά, όχι μόνο για τη Λάρνακα, αλλά και για την Κύπρο γενικότερα.

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »