Γενικά

Θαλάσσια σπορ: Κανόνες για λουόμενους και ιδιοκτήτες

Τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας, σε όσους επιδίδονται σε θαλάσσια αθλήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες τις παραλίες, αναδεικνύουν οι αρμόδιοι. Ιδιοκτήτης θαλάσσιων σπορ εξηγεί, στον ΑΝΤ1 τους κανόνες.

Επειδή η διασκέδαση πρέπει να συνοδεύεται, πάντα, από υπευθυνότητα και ασφάλεια, για την αποφυγή ατυχημάτων, τα θαλάσσια αθλήματα, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες τις παραλίες, ανά το παγκύπριο, έχουν τους δικούς τουw κανόνες ασφαλείας.

Για την ασφαλή διασκέδαση στη θάλασσα, μίλησε στον ΑΝΤ1 ιδιοκτήτης θαλάσσιων αθλημάτων, ο οποίος τόνισε ότι οι χρήστες-αθλητές πρέπει να φέρουν, οπωσδήποτε, σωσίβιο, να μην είναι περισσότεροι από τον επιτρεπτό αριθμό και να τηρούν τις οδηγίες των συνοδών για την ορθή τοποθέτησή τους στο κάθε θαλάσσιο σπορ.

Όπως ανέφερε ο Ιδιοκτήτης Στέλιος Ρώσος «Που την πλευρά μας, πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από τις σημαδούρες, έχουμε σηματοδοτημένα μέρη που δουλεύουμε. Κρατάμε αποστάσεις από τις κόκκινες σημαδούρες για να έχουμε τους διαδρόμους μας καθαρούς για να έχουμε τους χώρους μας καθαρούς γιατί έχει λουόμενους που ξεφεύγουν από τον χώρο των λουομένων και πάνε έξω, έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.»

Πέραν όμως από λουόμενους, οδηγός και επιβαίνοντες σε κάθε θαλάσσιου μηχάνημα αθλήματος, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί και με τα άλλα σκάφη.

«Κρατάμε αποστάσεις από άλλα σκάφη. Εμείς, στην περιοχή Πρωταρά, βάλαμε σημαδούρες πιο μέσα και κρατάμε τα μεγάλα τα σκάφη πιο βαθιά για να έχουμε τον χώρο να δουλεύουμε πιο ξεκάθαρα, έτσι έχουμε αρκετές αποστάσεις από τις σημαδούρες.» εξηγεί .

Σύμφωνα, πάντως, με τον κύριο Ρώσο, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και τουριστών είναι ευσυνείδητοι, και τα θαλάσσια σπορ διεξάγονται ομαλά.

Σχετικά νέα

X
Translate »